DameSSS 1 pakt koppositie terug zonder puntverlies in 2023

Nieuwe maand, nieuwe kansen. Inmiddels een aantal weken verder in het nieuwe jaar kunnen we stellen dat we ons tot nu toe best wel goed houden aan onze goede voornemens voor 2023. Behalve dan misschien dat minder snoepen.. Maar naast de donuts (en cake, en brownies, en MacDonalds) was januari bovenal appeltje – of worteltje/druifje/banaantje – eitje. Ongeslagen en zonder puntverlies in 2023 door naar februari!

Het is dan ook vanzelfsprekend dat we deze winning streak graag willen voortzetten. En dat begint natuurlijk bij hard werken tijdens de training. Of, beter gezegd, hard meppen op Maartje tijdens de training. Tja, incasseren kun je leren.. Voordeel: onze Maart is in ieder geval goed voorbereid op zulke ballen tijdens de wedstrijd. Iets met (letterlijk) beslagen ten ijs komen.

Waar onze volleybalskills inmiddels aardig op orde zijn (Maartje keer op keer kunnen raken vereist best wat kunde), vallen de taalvaardigheden af en toe nog wat tegen. Met sommigen is gewoon geen zand te bezeilen. Gelukkig hebben we flink wat juffen en een redacteur in ons midden die hier en daar wat kunnen bijspijkeren aan de servicelijn, want er is af en toe geen hout aan vast te knopen.

Over hout gesproken, een van onze razende reporters heeft de latten onder de schoenen gebonden en maakt momenteel de pistes in Italië onveilig. Om vast te kunnen houden aan onze heilige verslag-drie-eenheid gingen we daarom op zoek naar een gastredacteur, die we al snel vonden. En wat voor één.. Duimpjes omhoog voor onze Boer-die-ook-goed-kan-schrijven-man!

Jammer dat ze vrijdagavond niet aanwezig was bij de PubquiSSS; sommige teams hadden dit consciëntieuze juffie namelijk goed kunnen gebruiken bij de spellingsronde. Maar ze zat vast al in haar pyjamaatje op de bank. Gelukkig wisten onze verpleegkundigen in spé natuurlijk dat je ‘eczeem’ met een ‘c’ schrijft. Of was het nou toch ‘exzeem’? Ach, wie maakt zich nou druk om zo’n minuscuul verschil?

Sowieso bleek je leeftijd toch wat hoger te moeten zijn om in de prijzen te vallen bij de pubquiSSS #genZ. Een onderwerp dat ook eerder die week onder de douche al voorbijkwam. Want wanneer ben je eigenlijk Gen Z, millennial of boomer? En wie uit ons team behoort dan tot welke groep? Rachel is een boomer, toch (sorry Rachie..)? Anyway, zeer interessante showertalk dus. Benieuwd naar de volgende aflevering..

Enfin (ja, dit woord is door een van de verslaggevers gegoogeld), lekker getraind, lekker gemept dus – zo’n 80% op Maart, de overige 20% in de andere hoeken van het veld. Op naar zaterdag; sommigen zonder sokken – wil de dader zich melden? – en sommigen bijna zonder fietssleutel (benieuwd hoe ver diegene dan was gekomen..).

MATCHDAY! Waar Eva helaas nog niet opgeknapt was van haar griepje, besloot Juul vroeg op de dag maar gewoon alvast aan het vijfpuntenbier te gaan op de piste. Verschil moet er zijn. En van de latten naar de lattes – in de Meerwaarde vlogen ze uiteraard weer over de toonbank voor onze wedstrijd. Iets met rust en regelmaat. Toen Maartje ons met de cappu’s zag, wist ze niet hoe snel ze van die bok moest komen om nog even te kunnen meegenieten van ons wekelijkse koffiemomentje. Die kan je natuurlijk niet missen – of je daardoor nou op tijd bent voor de voorbespreking of niet.

Om 17:00u trapten Febe en Mette onze wedstrijd af met twee mooie services. Goed voorbeeld doet goed volgen! Vanaf het eerste moment zetten we de dames uit Lichtenvoorde onder druk en pakten we een flinke voorsprong. Door een stabiele passlijn, ‘De Muur’ die alle ballen tegenhield, heerlijke aanvallen en een serviceserie van onze Jokie die alle passer-lopers van Longa deed wisselen, wisten we de Lichtenvoordenaren onder de tien te houden in de eerste set. 25-9 #BRUUT!

Op naar set twee, waarin de meppen-op-Maart-training goed van pas bleek te komen. Neuspuntje voor Maartie #auw! Hoewel wij de overhand hadden, kwam Longa af en toe ook door met een mooi punt. Gelukkig was onze Boerman daar met de realitycheck: jongens, wij zijn gewoon echt beter! Onze Abi was on fire en ook de andere aanvalsters wisten af en toe lekkere kanonnetjes af te vuren op de tegenstander. Set 2 ook voor de Groenen (25-17).

Ook in de derde en vierde set konden we lekker knallen, rapen en vliegen. Celien kwam er lekker in met een paar snoeiharde servies en onze libi zorgde ervoor dat de spellies het spel goed konden verdelen. En wanneer wij even niet meer wisten welk lied we moesten zingen (als je zo veel scoort moet je ook veel zingen..), waren daar onze talenten van de week die zorgden voor een feestje. Eindresultaat: 4-0 – en dus 20/20 in 2023. Daar mag op gedronken worden (Juul) – hi, ha ho!

Maar het kan niet altijd feest zijn. Waar de wedstrijd zeer voorspoedig verliep, kwamen we daarna alweer snel voor dilemma’s te staan. Zoals bij het vinden van een goede fotograaf voor onze overwinningsfoto. Want ja, kan je na een keiharde 4-0 overwinning de tegenstander nog even lief aankijken om leuk een blije foto van jullie te maken? Gelukkig was mama Boerman zo lief om 60 extra stappen te zetten naar beneden om als fotografe op te treden. Maar voordat zij er was, had de ene coach van de tegenstander haar taak al gekaapt (sorry!) en sprong de andere coach bij ons op de foto. Als je wint, heb je vrienden!

En nu tijd om die winst te vieren! Een deel van het team verkoos dineren in luxe restaurants boven de kookkunsten van – onze helden – Thea, Paul en Mirella, maar het eten smaakte er niet minder om. En ook met z’n vijven kan je proosten voor tien; zeker als je hoort dat je concurrent met 2-3 heeft verloren (DANK BORCULO!) En gelukkig was het jongste Hahntje ook nog daar én de beroerdste niet om wat diepgaande gesprekken te voeren. Nogmaals: als je wint, heb je vrienden (maar kijk wel uit voor kinderlokkers).

Dubbel feeSSSt dus want we zijn de nieuwe koploper. Hoera, dat moet op insta! Maar een insta-story maken blijkt nog een hele kunst. “NEE, dat pijltje moet HIER!” Met enige moeite lukte het onze Rachie uiteindelijk om dan toch een mooie creatie te plaatsen. Iets met boomers (of toch millennials?) misschien?

Na een geslaagd weekend maken we ons deze week op voor een nieuwe wedstrijd. Komende zaterdag staat onze uitwedstrijd in Denekamp op het programma. Gooi die tanks dus maar vol, want dat wordt 115 kilometertjes oostwaarts voor een bezoekje aan de nummer vijf op onze ranglijst. Gaan we voor de 25/25?

En zet trouwens ook volgende week zaterdag maar alvast in de agenda voor de knaller van de maand: dan komt de nummer 2 bij ons op bezoek in de Meerwaarde om 17:00u. Be there! (Ook welkom in Denekamp natuurlijk, maar we doen niet aan reiskostendeclaraties.) Toedels!

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)