Dames 1 neemt 5 punten mee uit Denekamp

Zit je even lekker na te genieten van een 4-0 overwinning in eigen hal (en daarmee 20/20 punten in 2023), is het ineens maandag – oftewel, de minst mooie dag van de week. Sorry als je je nu beledigd voelt, maar we gokken dat je in de minderheid bent.

Nu hebben wij gelukkig altijd een lichtpuntje aan het (verre) einde van de maandag om naar uit te kijken: onze eerste training van de week. Helaas kon Peter er die tweede maandag van februari niet bij zijn. Wat nu? Onze trainingsbuddies weer lief aankijken? Een heren 1-speler fixen? Meneer Tingen weer opbellen? Uiteindelijk namen we – zelfstandig als we zijn – zelf de touwtjes maar in handen; gaan met die banaan (of eigenlijk een stuk of 5)!

Altijd goed om een keer in andermans Mizuno’s te gaan staan; een training bedenken blijkt namelijk zo makkelijk nog niet. De trainers onder ons wisten dit natuurlijk al wel, maar jezelf trainen geven is toch andere koek. We startten sterk, maar na zo’n 1,5 uur zakten zowel de inspiratie als motivatie wel wat weg. En daar kwam onze reddende engel als cadeau uit de lucht vallen. “Hebben jullie nog iemand nodig of kunnen jullie(us) het zelf?” HELD! Daar zeiden we natuurlijk geen nee tegen. Bedankt Juus! It runs blijkbaar in de family.

Op donderdag (wat vinden we eigenlijk van die dag?) was onze Peter er weer om de training te verzorgen, voor het grootste deel van de groep. Onze Juul was op dat moment nog in Italië aan het après-skiën en Celine deed haar best een glimp van de Eiffeltoren op te vangen. Het motto van deze donderdagtraining: ‘Waarom blokken als je ook kan koppen?’ Door de kast onder onze voeten waren we even vergeten dat je hoofd zich dan ook op een iets hoger punt bevindt dan normaal. Een nieuwe aflevering van ‘Meppen op’ dus, met dit keer onze Abi in de – letterlijke – hoofdrol. En onze Rachie. Maar die doet alles altijd liever zelf, dus besloot ze af en toe zelf maar een bal tegen haar eigen hoofd te spelen (of schoppen..). Moet je ook maar kunnen. Zoals we eerder al zeiden: een slechte generale is een goede repetitie. We besloten daar maar weer aan vast te houden.

Op naar zaterdag de 11e, vroeg in de ochtend (het was nog maar net geen vrijdag meer zeg maar). Om 11.15 was het namelijk al tijd om te verzamelen, en dat was voor de meesten onder ons toch best wel vroeg. We zijn toch geen 15 meer?! Maar of we het nou leuk vonden of niet, het was tijd om 115 kilometertjes oostwaarts te rijden voor de pot tussen de nummer 1 en de nummer 5. Tijd genoeg in ieder geval om even een Donald Duckie te lezen, de video van de tegenstander te analyseren, en natuurlijk voor het (onbegrepen) mopje van de week: waarom zijn wortels goed voor je ogen? Circa 1 uur en 15 minuten later arriveerden we in Denekamp, de plaats van bestemming. Nu ik dit zo schrijf (op de 15e…): die nummer 1 en 5 blijken toch wel magische getallen zeg (sorry Maart). Is het een teken?

In de Dorper Esch werden we warm ontvangen in de mooie kantine. De cappu’s doorstonden onze beruchte cappuccinotest, en ook de koekjes konden op veel lof rekenen. En zo ontstond het idee om – naast topvolleyballers – ook influencers te worden. En dan niet zomaar influencers, nee – cappuccino-influencers. Als een soort van ConSSSumentenbond 2.0 de cappuccino’s in alle sporthallen waar we spelen testen. Smaak, grootte, kopjesvorm, prijs, koekje, kwaliteit, service: geen aspect blijft onbesproken. Wie weet slepen we er ook nog een mooie extra sponsordeal uit.

Op naar de kleedkamer! Waar nog meer nieuwe ideeën ontsproten. Blijkbaar sleept Eva altijd een vrij groot ‘boxje’ met zich mee in haar sporttas; laten we daar eens gebruik van maken. En daar was ie dan, onze nieuwe theme-(of, voor wie moeite met de ‘th’ heeft: team)-song: Noodgeval. Met de sfeer er lekker in maakten we ons klaar voor de wedstrijd. En wat kwam daar uit de speakers in de hal tijdens de warming-up? Help me uit de brand! Of was dat nou de scheids die er even niet uitkwam met het formulier?

Anyway, na alvast ons hele liedjesarsenaal eruit te hebben gegooid aan de zijlijn was het tijd om van start te gaan: let’s go los! Maar dat ging niet helemaal soepel. We hadden het even niet (meer) in de hand. 1-1-2… Nee, ik wil niet dramatisch doen (0-5 zelfs). Puntjes, ik heb je noooooodig…

Ok, liedje even uit die hoofden en koppies omhoog. We wilden aan het einde van de middag immers met alle 5 punten in onze groene tassen weer Barneveldswaarts gaan. We wisten de knop om te zetten en het spel om te draaien, wat resulteerde in 0-1 voor Groen!

De sfeer zat er goed in en we wisten ons betere spel vast te houden. Serverend zetten we goed druk waardoor de dames van DeVoKo lastig in hun spel konden komen. Clau en Abi waren weer lekker aan het knallen en onze Jokie kwam een paar keer verrassend uit (of in) de hoek met haar doortikballen. Ook libi Hanna scoorde nog een puntje: heerlie de peerlie! Met 12-25 en 17-25 waren ook de tweede en derde set voor ons. Bruut!

Maar – daar zijn de magic numbers weer – we zouden dames 1 niet zijn als we het vijfpuntenbier aan ons voorbij zouden laten gaan. Dus wonnen we ook de vierde set maar. Dit ging overigens niet al te makkelijk, maar uiteindelijk wisten met 21-25 op het scorebord de winst naar ons toe te trekken. En dat betekende op die 11e dag van de maand 5 uit 5, en daarmee 5 uit 5 (en dus 25 uit 25) in 2023!

Tijd om de a1 weer op te zoeken en de kraker van heren 1 te bewonderen in De Meerwaarde. Opnieuw 1 uur en 15 minuten later bevonden we ons weer in het vertrouwde kippendorp. En bij aankomst konden we bijna meteen aanvallen op onze patatjes, broodjes kipcorn en kaasstickies – wat een SSService! Uitbuiken met die (geplette) billen op de tribune, en later nog wat dansjes in de kantine en de kroeg.

En deze week maken we ons op voor onze eigen kraker. Komende zaterdag komt de nummer 2, WSV, namelijk bij ons in De Meerwaarde op bezoek. We hebben nog wat recht te zetten tegen deze dames na ons 4-0 verlies tegen de ploeg uit Warnsveld. En daar kunnen we jullie hulp zeer goed bij gebruiken! Gaan we voor de 1000 op de tribune?!?! Neem al je familie, vrienden, buren, collega’s, katten, konijnen en honden mee, want het belooft een spannende pot te worden om 17:00 uur. Be there! En als afterparty is er opnieuw een kraker van onze heren 1 te bewonderen, die om 20:30 de halve finale van de Nationale Beker spelen tegen Draisma Dynamo heren 1. Tot dan op de SSSuper SSSaturday!

BKV-breed

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)