Simplex/SSS D1 promoveert naar de Eerste Divisie

Simplex/SSS Dames 1 komt in het seizoen 2023/2024 uit op het derde niveau van Nederland. Het Barneveldse vlaggenschip hoeft geen promotie-/degradatiewedstrijden te spelen, maar promoveert rechtstreeks naar de Eerste Divisie A.

Maar liefst 86 punten haalde Simplex/SSS D1 in de Tweede Divisie B. Dat bleek uiteindelijk net niet genoeg voor het kampioenschap. De Barnevelders kwamen vorige week zaterdag één punt tekort om zich bij de uitwedstrijd tegen Trivos (3-2 verlies) tot kampioen te kronen en zagen afgelopen zaterdag via live scores hoe concurrent WSV met 4-0 won en zodoende op 87 punten eindigde. 

SSS was als nummer twee veroordeeld tot pd-wedstrijden tegen Wevo (1e divisie A) en Veracles D2 (2e divisie A), maar dat bleek niet nodig te zijn. Wevo heeft aangegeven af te zien van het spelen van pd-wedstrijden. SSS en Veracles zouden dan strijden om 1 plek in de eerste divisie. Omdat kampioen WSV al eerder te kennen had gegeven niet te willen promoveren, komen er dus twee plekken vrij voor twee teams die pd-wedstrijden moesten spelen.
De volleybalbond formuleerde dat als volgt. ,,Aangezien er 2 teams in deze pd-poule spelen en er al een overdracht van speelrecht op tafel ligt betekent dit dat de nummer 2 van de gespeelde pd-poule dan al geplaatst kan worden in eerste divisie en komen deze wedstrijden te vervallen.’’

Fantastisch seizoen
Maandagavond kwam het bericht van de Nevobo. Dat spoelde direct de mineurstemming van de afgelopen zaterdagen weg. ,,Wat een spannende twee weken waren dit. Dit is echt kicken natuurlijk’’, aldus trainer/coach Peter Spoelstra tegenover de Barneveldse Krant.

,,Dit is natuurlijk fantastisch nieuws. Laten we wel zijn, we hebben een fantastisch seizoen gedraaid. Toevallig was er nog een team dat gelijkwaardig was, maar het feit dat we bijna 20 punten voorsprong hebben op de nummer 3 zegt natuurlijk ook wel wat. De planning wordt nu wat anders. Deze week trainen we gewoon door, daarna gaan we wat rust inbouwen. Ergens in mei gaan we dan weer aan de slag en gaan we langzaam wennen aan het idee dat we volgend jaar de eerste divisie in gaan.’’

De succesvolle SSS-coach gaat in ieder geval mee de eerste divisie in. ,,Ik ben er volgend jaar gewoon weer bij. We hebben een fantastisch team en het is een feestje om daar deel van uit te maken’’.

Geschiedenis
Simplex/SSS speelt komend seizoen voor het eerst in de clubgeschiedenis in de Eerste Divisie A. De Barneveldse dames promoveerden negen jaar geleden naar de Tweede Divisie. 

Het is niet voor het eerst dat SSS op het derde niveau van Nederland uitkomt. In de seizoenen 2003/2004 en 2004/2005 speelde SSS ook in de Tweede Divisie, maar dat was toen nog het derde niveau (er bestond nog geen Topdivisie). 

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)