Meer mango's dan punten voor SSS dames 1

Zaterdag was zo’n dag. Zo’n dag, of eigenlijk week, dat het gewoon even niet meezit. Niet onze week, zullen we maar zeggen. Maar dat heeft ons er uiteraard niet van weerhouden om een smakelijk verslag op papier te zetten, want we blijven doorzetters. En dus attent als we zijn, zijn we voor jullie die pen weer ingeklommen. MANGO!

Het begon weer op maandag, de dag waarop we altijd even het weekend moeten bespreken. In dit geval zeker wel nodig, want waar was iedereen heen zaterdagavond? Ja weten jullie nog? Onze FiëSSSta. Want waar we normaal veel naar elkaar omkijken, waren we toen wel allemaal samen binnen een straal van zo’n 20 meter, maar waren we niet bij elkaar. Lastig hè? Zo was Joke ineens in haar eentje kort naar een ander themafeestje gegaan, namelijk die in de (WELBEKENDE) Zwaan. Beetje gek. Later bleek het feeSSStje daarbuiten op het plein plaats te vinden (oftewel: de rest kwam niet meer binnen). Kortom: chaos! MANGO. Uiteindelijk kon de rest ook verspreid verschillende kroegen in, zonder Joke, want die ging gewoon naar bed.

Gelukkig hadden we die nacht een uurtje extra – dat sommigen ook vrij hard nodig hadden om even bij te komen (iets met lekker buiten zitten bij de Zwaan) – en stonden we maandags weer fris en fruitig op het veld. Behalve dan Heleen van der Heineken, die moest nog even zin maken (oftewel: bijkomen). Al hoeft dat niet per se met alcohol te maken te hebben natuurlijk; onze Rachie besloot het SSS-feestje namelijk nuchter mee te maken en had zondagochtend alsnog katersymptomen. Lullig! Misschien kwam het door haar pittige outfit? We zullen het nooit weten.

Onze Boerman was die maandag overigens wel helemaal fris en fruitig, waarschijnlijk door haar flinke wandeling door Voorthuizen omdat ze zich weer eens had buitengesloten uit haar auto. Iets met de deur dichtgooien terwijl je sleutel nog in het contact zit… En of dit de eerste keer was? Zeker niet. Hoe dit precies in z’n werk gaat snappen wij als teamies ook niet, maargoed, Iris begon dus lekker uitgewaaid aan de week.

Die donderdag hebben we ook getraind en dat is eigenlijk alles wat over die avond te melden valt. Soms heb je zo’n dag/week. MANGO.

Op naar zaterdag, gelukkig de mooiste dag van de week (en dat was die week misschien ook niet zo moeilijk). We mochten weer in eigen huis aan de bak. Oud en vertrouwd, met z’n allen, want onze Lies was ook weer van de partij (naast het veld dan hè, nu ook niet té hard van stapel lopen). Armpje in de mita en gaan met die assistent-coach-banaan. Update: haar herstel gaat nog steeds voorbeeldig.

En net als altijd verplaatsten we ons tegen 15:45 uur richting het hok voor de wedstrijdvoorbespreking, waar wij ons toch ook vooral eerst afvroegen: wat zit er in Roberts doos? Wie het weet mag het zeggen. Ons kippetje Celien was zo van de leg dat ze ietwat aan de late kant het kippenhok binnenkwam met – of eigenlijk dus zonder – excuus: “Ik was een beetje sloom.” We zullen het laten weten of dat nog een straftrainkje heeft opgeleverd.

Maar vergeven is vergeten, gezellie mozzarellie. Tijd voor ons strijdpl… WAT? Oh ja, Juul gaf aan nog wat last te hebben van verkoudheidsdoofheid, maar dat verstond Rachel dan weer niet. WAT? Is ook de jongste niet meer, onze Raach. Maar verder wel lief hoor. Soms ook pittig.

Met de theetjes en cappu’s weer achter de kiezen en de livestream op lange poten aan was het eerst tijd voor een speedy fotoshoot. Zoals jullie mogelijk hebben gezien/gehoord hebben wij namelijk nieuwe wedstrijdshirts en die moesten natuurlijk nog even op de foto. Met ons erbij. Liever samen dan apart, maar ja, soms moet je dingen doen die misschien niet helemaal jouw voorkeur hebben. Anyway, weer een mooie groepsfoto verder – met A&A er natuurlijk bij – was het tijd voor focus op onze wedstrijd tegen de Brabanders. Alaaf!

We wisten van tevoren dat het geen makkelijke pot zou worden. Wie gaat er dan ook voor z’n lol zo’n eind rijden? Toch begonnen we aardig sterk, zoals coach P. ons opgedragen had. De pass lag prima, maar er slopen ook wat eigen foutjes in. In de eerste punten werd er ook alweer een enkelklappertje gemaakt, wat – voor de verandering – weer geen eigen fout was. Gelukkig bleek de schrik erger dan de pijn en konden we met z’n allen door. We werkten hard maar lieten de Brabanders wel wat voor ons uitlopen tot 24-20. De dubbele wissel met Eva en Yanissa zorgde nog wel even voor een spannend einde. Eef bracht ons met een goede servicereeks terug tot 24-24, maar helaas mocht het niet baten en ging de eerste set alsnog naar de dames uit Sint Anthonis. MANGO.

In de tweede set kregen we het spel van de tegenstander niet onder controle. Een dipje zoals wij dat noemen. Snel vergeven en vergeten. In de derde set werd er wat hout op het vuur gegooid en wisten we wat meer te vlammen. De pass kwam weer iets beter en we wisten de gaten beter te vinden. We maakten het nog wat spannend maar wisten deze set uiteindelijk naar ons toe te trekken met 25-22. G-R-O-E-N! Nog geen man overboord.

Of toch wel… De laatste set wisten we ons betere spel uit de derde set helaas niet door te trekken en haalde Somas/Activia het laatste puntje van de wedstrijd binnen. Helapika.

Gelukkig staan onze lieve Thea en Gerbrand altijd voor ons klaar met troostvoer, zoals de welbekende kaasstengeltjes (of ‘van die uhm-kaas-uhm-dingetjes’ zoals mini-mini-Boerman het noemt). Dat troostvoer bestellen wordt overigens wel wat minder merken we, gezien de groeiende hoeveelheid pasta- en rijstemmertjes op tafel voor/na onze wedstrijden. Er moeten blijkbaar toch wat gezonde maaltijdjes gebunkerd worden in deze barre tijden van griep, verkoudheid en coronies (oh yeah, she’s back..). Onze Ies – of geit voor de intimi – besloot de virussen voor te zijn door haar neus even goed door te spoelen met wat cola – hét wondermiddel tegen alles blijkbaar.

Daarna besloot diezelfde geitenfluisteraar de vocabulaire van La Kapitana Koko – ja ja, we gooien even wat Esperanto erin – nog even te testen. Als je zegt dat je ooit een jaar Latijn hebt gehad op school, nou kom maar door dan met wat veni vidi vici en appropinquare betekenen. Ok, die eerste wist ze nog een soort van te vertalen, maar die tweede? Ze is het overigens alweer vergeten; iemand die hier – in ruil voor een gratis kaasdingetje – even bij kan helpen? Anywayz, de Latijnse termen en memes vlogen over tafel (en in de verslaggeverSSSapp). Oh ja, en niet te vergeten: ladies and gentlemen, this is MANGO no. 5! (Denk aan vijf stickers van mango’s, dan is dit wel grappig.)

Maargoed, alle mangifera indicas terzijde – het is alweer zaterdagmiddag en dus tijd om ons voor te bereiden op de volgende pot. Het eerste deel van het wedstrijdverslag is inmiddels zojuist ook alweer in de inbox verschenen, en we kunnen alvast zeggen: dat gaat een tan(d)toe mooie worden – met mogelijk nog een optreden van onze nieuwe oude gastredacteur. Dus stay tuned, en we zien jullie natuurlijk heel graag vanmiddag in De Meerwaarde, waar wij het om 17:00 uur opnemen tegen Peelpush dames 2. Tot zo!

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)