Tekort tegen Dordt

Lang, lang geleden speelde zich een heus gevecht af in het fort genaamd de Meerwaarde. Twee strijdlustige teams maakten zich op voor de strijd om de volle vijf punten. De strijd werd al eens gewonnen door de dappere groenen en hun tegenstander was dan ook berust op revanche.

We gaan terug naar het jaar 2024, in de week van 29 januari. Velen hebben deze dag al uit het geheugen verwijderd. Voor vele dames uit het eerste damesteam van SSS geldt hetzelfde. Voor dit verslag stortte verslaggeversteam ijij zich daarom op het bestaande papierwerk over alle gebeurtenissen sinds eind januari 2024.

Terugbladerend door de archieven bleek dat het in de groepsapp echter verdacht en verrassend stil was. Misschien waren we toe aan wat welverdiende weken rust. Naast de rust in de groepsapp was dat was ook te merken aan de trainingen. Eigenlijk was niemand fit. Pijntje hier, pijntje daar. Vingertje hier, kotsje daar, hoofdpijntje hier, snottertje daar. Toch trainen? Maar natuurlijk! Alleen de sterksten overwinnen!

Vraagt u zich al af wie de beruchte tegenstander van begin februari was? Nou, hoe verder van Dordt, hoe mooier het wordt. 3 februari was het eindelijk zo ver, daar waren ze, de meiden uit Dordrecht! Zouden ze het Kippendorp in hun harten hebben gesloten? Ze hadden in ieder geval nog een appeltje met ons te schillen in de Meerwaarde en ze waren dan ook vastbesloten om de punten in de achterbak mee naar huis te nemen.

Sommige teamies hadden besloten de dag sportief te beginnen door de fiets te pakken naar de Meerwaarde. Zij waren alleen even vergeten dat we niet in een heerlijk warm tropisch land wonen maar in het koude regenachtige Nederland waar nog weleens een buitje valt. Na 200 meter besloten deze teamies dan ook om te keren en toch maar de auto te pakken naar de hal. Wij weer in het hok, Rachel op de bok en Julie nog steeds in de sneeuw met haar stok (waar trouwens verdacht veel kippetjes zaten). Tijd om te beginnen!

Aan de sfeer kon het in ieder geval niet liggen. De Meerwaarde was groen gekleurd door verschillende wedstrijdshirts. Voor ongeveer het eerst dit seizoen kon het publiek genieten van twee wedstrijden tegelijk! Eindelijk hadden we een wedstrijd naast ons spelen rond dezelfde tijd, gezellie mozzarellie!

Dat was leuk, maar de wedstrijd was minder leuk. Het spel van Dordrecht was in de Meerwaarde een stuk beter dan wat we van ze hadden gezien in Dordt en wij kregen daar geen grip op. Helaas werd de eerste set afgesloten met 18-25 voor Dordrecht. De tweede set hebben we het liever niet over: 12-25. Kakset, zoals coach P zou zeggen. De daaropvolgende sets werden met 16-25 en 22-25 verloren. Deze week niet geshined helaas. Volgende keer nieuwe ronde nieuwe kansen. De eerste kansen waren na de wedstrijd te vinden in de kantine...

Tijd voor een break(er), en voor een teamschaal met frituur voor Eva en Celine. Je moet toch ergens je verdriet mee weg eten (deze zin gebruiken we de laatste tijd wel iets te vaak..). En deze meiden waren blijkbaar erg verdrietig want ze hebben die schaal gewoon leeg gekregen. Hoe dan?!

Heren 1 zorgde gelukkig voor een iets spannendere wedstrijd dan de onze en DAAR MAG OP GEDRONKEN WORDEN HI HA HO! Leen en Lies besloten daar maar drie kannetjes bier van te maken, er werd ten slotte toch gebobd (door iemand anders dus 😉). Verdriet mag je ook wegdrinken. De avond werd uiteindelijk toch nog leuk afgesloten met drankjes en dansjes.

Daarna was het tijd voor wat welverdiende wedstrijdrust en keken we uit naar twee vrije weekenden. Hoe de afgelopen weken en de eerstvolgende wedstrijd op 24 februari ons vergaan zijn, lezen jullie in ons volgende wedstrijdverslag.

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)