Vernieuwd Simplex/SSS D1 speelt zaterdag eerste bekerduel (14 september)

Simplex/SSS Dames 1 speelt zaterdag 14 september de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2024/2025. De ploeg van Joost Samsom - na vijf jaar teruggekeerd bij het vlaggenschip - ontvangt dan voor eigen publiek VCV voor een bekerwedstrijd. Zaterdag 5 oktober begint voor SSS Dames 1 de competitie in de Eerste Divisie A.

De afgelopen weken hebben de speelsters van Simplex/SSS zich voorbereid op het een nieuw seizoen in de eerste divisie. Dat gebeurde onder leiding van het nieuwe trainersduo Joost Samsom en Paul Boshuis. ,,Er is jong talent en daarnaast zijn er voormalige SSS-speelsters die na een uitstap van een aantal jaren Top- en Eredivisie zijn teruggekeerd naar SSS. Deze combinatie maakt mij enthousiast", vertelt de 51-jarige Harderwijker Samsom over zijn terugkeer.

Boshuis heeft tal van teams getraind bij SSS, waaronder Dames 2 en is in het verleden al eens assistent geweest bij Dames 1.

Selectie
De selectie van SSS is vooral gewijzigd bij de middenas. Daar zijn drie nieuwe namen. Marle de Jong is overgekomen van Switch Volley uit Hooglanderveen. Merith de Rooij (Meiden A) en Noa Kolkman (Dames 4) zijn vanuit de eigen clubgelederen doorgeschoven. Daarnaast is Jessie Koolaard de aanwinst op de liberopositie; zij maakt de overstap van Renswouw.

De vier nieuwe speelsters vervangen vier vertrokken spelers: Eva Goud (Orion D1), Isabel Kuipers (gestopt), Rachel Stoffelsen-Florijn (SSS D2), Hanna Tingen (SSS D4).

Acht speelsters bleven de selectie van Dames 1 trouw. De posities van passer/lopers en spelverdelers kennen geen wijzigingen. Dat brengt onder andere met zich mee dat Joke Hahn aan haar vijftiende seizoen in Simplex/SSS Dames 1 begint. Op de diagonaalpositie gaat Heleen van der Heijden aan de slag. Daar zoekt SSS nog een tweede diagonaal, omdat Romee van Setten voorlopig niet in actie komt vanwege haar zwangerschap. 

Spelverdeler: Joke Hahn, Lisanne Samsom;
Diagonaal: Heleen van der Heijden, Romee van Setten-Van den Berg, vacant;
Passer/loper: Iris Boerman, Julie ten Brink, Claude Davelaar, Celine Lekatompessy;
Midden: Merith de Rooij, Marle de Jong, Noa Kolkman;
Libero: Jessie Koolaard.

Hoofdtrainer/coach: Joost Samsom
Assistent-trainer: Paul Boshuis

Daarnaast is SSS ook dit seizoen te bewonderen met hoofdsponsor Simplex op de kleding. De trouwe Barneveldse sponsor heeft het contract met drie jaar verlengd en gaat dus mee naar de eerste divisie met Dames 1.

Seizoen 2024/2025
De afgelopen weken heeft SSS zich voorbereid op het nieuwe seizoen. De komende weken staat de nationale beker op het programma. Dit seizoen is de opzet veranderd, waardoor er geen eendaagse vierkamp is, maar de wedstrijden over losse momenten zijn verspreid. Alleen de poulewinnaar gaat door naar de tweede ronde.

zaterdag 14 september - 16:00: Simplex/SSS D1 – VCV D1
zaterdag 21 september - 15:30: Rebelle D1 – Simplex/SSS D1
vrijdag 27 september - 19.00 uur: SV Dynamo Apeldoorn D4 - Simplex/SSS D1

De competitie in de eerste divisie begint op zaterdag 5 oktober in De Meerwaarde tegen Oranje Nassau. Dat is één van de vier tegenstanders uit de stad Groningen dit seizoen voor SSS.

BKV-breed

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Senioren TC:
Cynthia Barten 
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)