Goed spel, maar weinig punten

Dames 1 speelde zaterdag in Arnhem, tegen Arvevo. Vorig jaar vochten de dames in deze wedstrijd meer tegen zichzelf dan tegen Arvevo. Dat probleem zouden we hoe dan ook gaan voorkomen! We mochten aantreden in onze gloednieuwe shirts van Holland Parket en moesten daar duidelijk even aan wennen. Na een 5-0 achterstand waren ook wij er weer helemaal bij met ons hoofd en konden we gaan volleyballen. Door vooral de lange rallies winnend af te sluiten kwamen we steeds dichterbij, en op 17-17 stonden we weer op gelijke hoogte. Vanaf dat moment stoomden we door en wonnen we de set met 25-18.

De tweede en derde set speelden we wederom goed spel. We stonden als team in het veld en dat straalde ook uit naar de overkant. In beide set lieten we het echter boven de twintig liggen, waardoor Arvevo de sets kon winnen. 1-2 achter, niets aan de hand. Dan moeten we gewoon de vierde set pakken en een vijfde set afdwingen!

Deze vierde set was voor het grootste deel van ons. Met een 18-14 voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar Arvevo herpakte de scherpte, terwijl wij eigen fouten gingen maken. Boven de twintig ging het gelijk op, maar wij maakten steeds de punten voor de tegenstander. Een foute service, een bal via de blokkering of een verkeerde pass: we deden er allemaal aan mee. Niemand maakte alle fouten in zijn eentje, maar we lieten Arvevo er wel door op matchpoint komen. We wisten twee machtpoints weg te werken, maar lieten zelf ook twee setpunten liggen. Daarna was het raak en scoorde Arvevo het derde matchpoint wel (29-27). Een zuur verlies, omdat die vierde set absoluut niet nodig was.

Maar om het positief af te sluiten: we hebben als team goed gespeeld! De verbeterpunten zijn aangegeven en we weten dus waar we als persoon aan moeten werken. En als die dingen eenmaal op zijn plek vallen, zijn we niet meer te stoppen!

Zaterdag tonen we onze vechtlust weer in De Meerwaarde, om 16.30 spelen we tegen de hekkensluiter Devolco’88 1. Zij wisten in de afgelopen drie wedstrijden slechts één punt te vergaren. Voor ons hopelijk een goede mogelijkheid om punten te pakken èn een mooie wedstrijd te spelen!