Net niet voor Dames 1

Twee weken geleden wonnen we in eigen huis nipt van Devolco'88 1. In die wedstrijd lieten we niet ons eigen niveau zien, maar wonnen gelukkig nog wel. Zaterdag reisden we af naar Deventer, voor de wedstrijd tegen het tweede van Devolco. Dit team beschikt over een hele berg aan ervaring en routine, en we moesten dus vol aan de bak. Rob vertelde ons voor de wedstrijd dat we vaak beter spelen tegen betere teams (en dus vaker rommelen tegen mindere teams). Hij bleek, weer eens, gelijk te hebben.

 

De ervaring aan de overkant was groot en de gemiddelde leeftijd bij hun was waarschijnlijk het dubbele vergeleken met ons. We kwamen in de eerste set al snel achter door een viertal foutservices achter elkaar. Door hard te werken en te anticiperen op het verschil in diepte, kwamen we langzaam terug. Het eerste setpunt was zelfs voor ons! Helaas konden we deze niet verzilveren en wist Devolco dat met een goede service wel te doen (24-26). 

 

Het bood echter perspectief dat we wel goed meekwamen met de tegenstander. De tweede set ging hetzelfde als de eerst: we kwamen al snel achter, maar knokten ons weer terug. Joke was op dreef en speelde vooral de buitenkanten goed aan. Janine hamerde de nodige ballen er in, en ook Judith sloeg regelmatig over/door/langs het blok heen. Weer was er sprake van een spannende eindfase. Ditmaal verzilverden we wèl ons setpunt en kwamen weer op gelijke hoogte in sets (1-1).

 

De derde en vierde set lijken op papier ruim verloren (18-25 19-25), maar dat beeld is vertekend. We kwamen wederom goed mee, alleen gingen we meer rallyballen slaan dan dat we scoorden. De vechtlust was er nog steeds, alleen werd er minder gescoord. Tot halverwege de set liepen we gelijk op, of hadden we zelfs een voorsprong. Daarna werd het verschil vooral gemaakt in de service: bij ons was er weinig druk en Devolco serveerde sterk. 

 

Ondanks dat we slechts één puntje hebben gepakt, was Rob naderhand allesbehalve negatief. 'Het is jammer dat we slechts een punt pakken, maar als team hebben we heel goed gewerkt. Individueel was het niet altijd even goed, maar als team stonden we er wel.'

 

Zaterdag spelen we om 16.00 tegen Ormi uit Epe. Deze ploeg komt terug uit de 2e divisie en lijkt vastberaden slechts één seizoen in de derde divisie mee te draaien. Uit 6 wedstrijden gaven ze slechts één set weg. We gaan dus weer hard werken, enthousiast spelen en hopen zoveel mogelijk punten in eigen huis te houden! 

 

P.S. Wij zijn 's avonds te vinden op het SSS feest : jullie ook?!

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)