Weer net niet voor dames 1

Afgelopen zaterdag speelde dames 1 thuis tegen Ormi. De ploeg uit Epe verloor slechts één set in vijf wedstrijden, en was dus een lastige tegenstander. SSS begon sterk en won de eerste set. In de tweede set pakte de thuisploeg wederom een 24-19 voorsprong. Het tweede punt leek binnen, maar niets bleek minder waar. Ormi vocht zich punt voor punt terug, terwijl SSS geen bal meer lastig over het net wist te spelen. Uiteindelijk eindigde de set teleurstellend: 24-26 voor Ormi.

In de andere twee sets bleef SSS goed bij, maar maakte Ormi het verschil Door de winst in de tweede set geloofde de tegenstander weer in zijn eigen kunnen, terwijl er bij SSS twijfel in was geslopen. De derde set kon SSS geen vuist maken. In de vierde set ging SSS weer vol van start om een vijfde set af te dwingen. Helaas ging, de goed spelende, Janine door haar enkel en kwam Roelien voor haar in de plaats. Hoewel SSS goed bij bleef in de set, liep Ormi puntje voor puntje uit. Ook deze set ging naar de bezoekers.

Een zuur verlies, net als vorige week. Ondanks goed spel moet dames 1 weer genoegen nemen met één punt. Het hadden er sowieso 2 moeten zijn, maar helaas werken de wetten in het volleybal anders: wie het eerst bij de 25 is. En dat hebben we in de tweede set niet gehaald.

Er is hoop: we spelen steeds beter. Dat moet zich vroeg of laat gaan vertalen naar het pakken van punten. Ondanks de lage positionering op de ranglijst is er nog helemaal niets  verloren en gaan we zaterdag gewoon weer vol aan de bak.

Dan spelen we weer thuis; inderdaad alweer. Alterno 4 is de tegenstander. Zij staan op gelijke hoogte met ons, op een gedeeld 9e plaats. Afgelopen zaterdag viel het ons op dat het publiek met vlagen heel enthousiast met ons meedeed, en daar waren we heel blij mee. Zaterdag kunnen we wederom al het enthousiaste publiek weer gebruiken: om 16.30 in De Meerwaarde!