Vijf punten voor dames 1

Zaterdag stond de wedstrijd tegen Alterno 4 op het programma. We stonden samen met dit team op de negende plaats. Het beloofde (op papier) een spannende wedstrijd te worden.

Het duurde even voordat we konden beginnen aan de wedstrijd, maar een kleine twintig minuten te laat klonk dan toch het eerste fluitsignaal. De wedstrijd werd vooral gekenmerkt door het terugkomen van grote achterstanden, van beide teams. Het verschil tussen ons en de tegenstander was dat wij het boven de twintig wèl afmaakten.

De eerste twee sets gingen redelijk hetzelfde: we kwamen op voorsprong, lieten Alterno weer terugkomen, maar maakten het zelf boven de twintig wel af. Vooral de servicedruk bepaalde aan beide kanten hoeveel punten er werden gescoord. Ook dreef Judith de tegenstander tot waanzin door meerdere malen over het blok te slaan. ('Maar ik kan niet hoger springen' klonk er meerdere malen aan de kant van de bezoekers)

In de derde set was het Lisanne die de tegenstander omver sloeg (ookwel: 'sjemmen'), waarna we weer weg liepen. Door de overwinning in de derde set kon de winst ons niet meer ontgaan.

Maar we wilden natuurlijk dat Rob ons een rondje moest geven, en die vijf punten waren ook welkom. We bouwden een ruime voorsprong op, maar maakten het aan het einde van de set toch spannend. Door daarna het hoofd wel weer koel te houden, konden we op de service van Emma toch het matchpoint verzilveren.

4-0 winst, onze eerste van het seizoen. En zoals Rob zei: 'Dit smaakt naar meer'. Door de vijf punten stijgen we direct naar de zesde plaats, maar om daar te blijven moeten we wel punten blijven pakken. Zaterdag mogen we naar Nijmegen, waar Heyendaal de tegenstander is. Dit team staat op een 11e positie.