Zwaar bevochten zege dames 1

Zaterdag mochten we met dames 1 op naar Elst (niet naar Hilversum zoals in de krant stond..), om een wedstrijd te spelen tegen Gemini. Dit team is altijd lastig om tegen te spelen; ze geven niet gauw op.

Dat het een taaie ploeg was bleek aan het begin van de wedstrijd al. Ballen van onze zijde moesten wel tweemaal 'gescoord' worden voordat er daadwerkelijk een punt kon worden bijgeschreven. Op 19-19 kwam Judith aan de servicelijn en als waar kanon serveerde ze de set in een klap uit (19-25).

De tweede en de derde set, daar ben ik kort over. We kregen de passing niet onder controle en de ballen die uit de handen van Joke kwamen werden niet gescoord. Het geloof was weg, net als het plezier. De sets gingen ruim verloren (25-9 25-12) en na dit dieptepunt leek een nederlaag in de maak.

Maar, we besloten na de derde set er alsnog de schouders onder te zetten. Langer bij elkaar blijven tussen de punten door, elkaar meer complimenteren met de gespeelde ballen en samen vechten voor ieder punt. Dit wierp zijn vruchten af, we kwamen weer in ons ritme. In de vierde set leek Gemini overrompeld, omdat wij weer gingen volleyballen. Met 20-25 dwongen we een vijfde set af.

In deze set pakten we een voorsprong van 5-1, maar gaven deze weer weg. Gemini was niet van plan op te geven, net als wij. Het resulteerde in lange, spannende rallies. Henrieke en Judith gooiden er beide een killblock overheen, Emma en Janine scoorden hun puntjes lekker via de handjes van de tegenstander en Joke kon de ballen weer iets meer verdelen. Toch keken we uiteindelijk tegen een 10-7 achterstand aan.

Alsnog kwamen we op gelijke hoogte en met een mooie aanval van Jantine (die mee was als 3e midden, super!) pakten we zelfs een voorsprong (10-11). Het werd stuivertje wisselen en nagels bijten. Op 13-14 hadden we het eerste matchpoint, maar deze werd niet verzilverd. Op 14-15 kregen we onze tweede wedstrijdbal en deze werd wel gescoord door Judith. Gewonnen!

We hebben het uit onze tenen moeten halen, maar de vijfde winst op rij is een feit. Deze week gaan we er weer vol tegenaan, en zaterdag zijn we hopelijk weer (bijna) compleet. Nog een weekje alle pijntjes te lijf gaan, en daarna datzelfde lijf een tijdje rust geven.

Zaterdag zijn er enkele speelsters van dames 1 trouwens te vinden op de wintermarkt in Barneveld. Ze staan daar heerlijke warme wafels te bakken. Iedereen is welkom om even langs te komen bij de kraam van SSS!