Vijf punten voor Holland Parket SSS

Vorige week speelde dames 1 thuis tegen Arvevo. Deze wedstrijd werd op spectaculaire wijze gewonnen: SSS kwam met 3-11 achter in de vijfde set, maar wist het onmogelijke mogelijk te maken. Met 20-18 werd de wedstrijd alsnog gewonnen.

Zaterdag reisden we af naar Deventer, waar Devolco 1 wachtte. Dat team bivakkeert op de 11e positie en op papier zou het dus een makkelijke wedstrijd moeten zijn. Thuis was echter al gebleken dat Devolco de kansen aangreep als we die gaven. Toen ontsnapten we nog na een 0-2 achterstand en wonnen we met 3-2.

In Deventer begonnen we slap. Met een 16-21 achterstand leek de eerste set weggegeven, maar wederom begonnen we aan een inhaalslag. 23 gelijk, 25 gelijk: 27-25 winst! De tweede set hadden we al snel een voorsprong te pakken en hoewel Devolco nog terugkwam, pakten we deze set ook.

De derde doorgang bleef Devolco beter bij, maar ook ditmaal maakten we zelf het verschil in positieve zin. Die laatste, vierde set zou dan moeten beslissen of we een rondje van Rob kregen. Een voorsprong van een paar punten leek de nekslag voor Devolco en bij een stand van 15-11 werd er al een 'publiekswissel' gegegeven voor hun beste midden (die weg gaat). Devolco gaf de set blijkbaar al op..  Wij wilden dat laatste punt wèl dolgraag hebben en profiteerden van de fouten van de tegenstander.

Vijf punten er bij! En omdat Devolco 2 punten liet liggen kruipen we iets dichterbij de derde positie. Zaterdag wacht de 'clash' tussen de nummer 3 en 4. Weer Devolco, maar nu het tweede team en in onze sporthal. Deze ploeg is ervaren, goed en geeft niet snel op. Het belooft dus een mooie pot te worden! Tot zaterdag om 16.00?!