Dames 1 stunt tegen titelkandidaat

Voor de wedstrijd van zaterdag tegen Ormi hadden we geen verwachtingen. De druk lag duidelijk bij titelkandidaat Ormi en niet bij ons. Dat we beter spelen zonder druk werd weer eens bewezen: met 3-1 werd Ormi verslagen.

De heenreis naar Epe verliep voor de Holland Parket dames van het eerste niet geheel vlekkeloos. De ene auto moest na vertrek nog terug om de vergeten shirts op te halen en een andere auto kwam op een ongeasfalteerde en doodlopende weg terecht. Uiteindelijk was iedereen toch op tijd in de sporthal.

In een kleine kantine kropen we dicht naar elkaar toe zodat Rob zijn voorbespreking kon houden. Zijn verhaal was duidelijk: Ormi gaat voor het kampioenschap en dus ligt alle druk bij hen. Het enige wat hij van ons wilde was vrolijke gezichten na het einde van de wedstrijd. 'Wij hebben niets te verliezen hier.'

We begonnen heel sterk met een goede serviceserie van Emma en zaten duidelijk beter in ons spel dan de thuisploeg. Vooral Lisanne was aan het net niet te stoppen. Zowel aanvallend als blokkerend scoorde ze punt na punt. Halverwege de set kwam Ormi nog wel terug, maar daarna liepen we weer van ze weg. De eerste set pakten we met 25-19.

In de tweede set was het de service van Joke die voor druk zorgde aan de overkant. Wederom hadden we een riante voorsprong te pakken en we konden ons eigen spel spelen. Ormi kreeg weinig ballen op de grond aan onze zijde, terwijl wij aanvallend wel scoorden. Judith scoorde er op los door keer op keer over het blok te slaan. Ook de tweede set was voor ons met 25-19.

Een 2-0 voorsprong was al veel meer dan waar we op hoopten. In deze set verwachtten we meer tegenstand van Ormi en dat kregen we ook. Tot het einde van de set ging het gelijk op. Verdedigend was Simone weer op dreef, waardoor Joke de aanvallers prima kon bedienen. Boven de twintig kwam Anne er in voor Janine om de blokkering te versterken en scoorde een briljant punt via de netband. We kregen op 25-24 ons tweede setpunt en verzilverden deze ook.

3-0! De wissels wilden al het veld in rennen, maar beseften op tijd dat we nog een set moesten spelen. De lachende gezichten gaven duidelijk weer dat de concentratie iets weg was gezakt. Ormi profiteerde hier van en pakte in de vierde set al snel een riante voorsprong. Ormi redde de eer door het laatste punt wel te pakken.

Helaas geen vijf punten, maar de 3-1 overwinning was er niet minder mooi om. We hebben laten zien ons te kunnen meten met de bovenste teams, als we maar gewoon in onszelf geloven.

We zijn weer een weekje vrij en 30 maart spelen we een compleet andere wedstrijd tegen Hevo, de hekkensluiter van de competitie. Met slechts 3 punten uit 17 wedstrijden zullen we daar zelf het spel moeten maken.