Dames 1 pakt vijf punten!

De eerste vijfpunter is binnen voor dames 1! Zaterdag kwam het eerste team van E.V.V. op bezoek. In de voorbereiding werd ook tegen dit team geoefend, en toen hadden de bezoekers niets in te brengen. Ook nu was SSS de betere partij. E.V.V. kon alleen bijblijven op de momenten dat wij zelf verslapten, maar gelukkig herpakten we ons steeds op tijd.

Rob had voor onze wedstrijd al een 4-0 overwinning binnen, omdat hij als coach van dames 2 ook succesvol bleek. Dames 3 had eerder op de dag ook al 4-0 gewonnen. De toon was dus gezet voor ons. Voor de wedstrijd kregen we nog de (verwachte) opdracht mee: begin fel aan je warming-up en laat in de wedstrijd zien dat je vertrouwen hebt.

Veel feller hadden we in ieder geval niet aan de wedstrijd kunnen beginnen. De servicedruk lag heel hoog en E.V.V. wist totaal niet om te gaan met ons spel. Van 5-1 (service Joke) liepen we uit naar 11-3 (service Henrieke). Ondertussen stond Simone te spelen alsof ze helemaal geen twee weken op vakantie was geweest en sloeg Mylene veelvuldig langs/door/over het blok heen. De tegenstander scoorde lang geen enkele side-out en helaas gaven we op het einde van de set iets cadeau, waardoor E.V.V. net in de dubbele getallen kwam (25-10).

Het zou een wedstrijd worden waarin we het zelf leuk moesten maken, omdat er weinig te verwachten viel van de andere kant. Toch waren we in deze set minder fel, waardoor E.V.V beter bij bleef. Op de momenten dat wij echter wel ons eigen spel gingen spelen, liepen we direct weer weg. Ook deze set werd gewonnen (25-20).

Aan het begin van de derde set was er aan onze kant verwarring over de opstelling, maar we herpakten onszelf snel. Tot halverwege de set hadden we een kleine voorsprong, die we daarna als een speer uitbouwden naar tien punten (25-15).

Vier punten waren binnen, maar hier moesten we gewoon vijf punten behalen. Er slopen aan onze kant wat schoonheidsfoutjes in, waardoor E.V.V. wellicht het idee kreeg dat er wat te halen viel. Lisanne kwam er aan het einde in voor de blokkering en deed dat met verve: twee blokpunten achter elkaar! Met meerdere matchpoints op het bord lieten we de tegenstander toch nog wat punten maken, maar Mylene (volgens mij) sloeg de bal door de blokkering heen waardoor we met 25-21 wonnen.

Natuurlijk waren we dolblij met de eerste 4-0 van de competitie! Rob iets minder, want die moest na dames 2 ook ons op een rondje trakteren. Maar ik denk dat hij er het graag voor over had. In ieder geval hebben we in deze wedstrijd al meer laten zien wat we in huis hebben. Aanstaande zaterdag spelen we tegen Heyendaal.