De zaterdag van Dames 1!

7.41: de tijd dat het eerste berichtje in de groeps-app van dames 1 geplaatst wordt. Na dit berichtje volgen er nog vele anderen. Niemand wil het toegeven, maar de zenuwen zitten er toch wel een beetje in. Er volgen vragen over Orion, over de gezamenlijke lunch, over de versieringen voor het feest en fragmenten van Tsunami passeren de revue.


13.00: de eerste speelsters zijn in de hal om samen te eten en de boel te versieren voor het feest ’s avonds. Mylene zit op de wipstoel en wil het liefste ieder kwartier naar de sporthal in Doetinchem bellen voor een tussenstand van Orion. Na drie kwartier mag ze, maar krijgt ze niemand te pakken. Na acht keer bellen krijgen we dan toch te horen: 2-0 voor Orion. Onder het versieren stromen de andere speelsters binnen en ontploft de app met vragen over de wedstrijd van Orion. Dan komt het verlossende bericht: Orion heeft 1 set laten liggen tegen Trivos en dus kunnen we kampioen worden. Er moet alleen wel met 4-0 gewonnen worden.

 

15.00: Emma en Sanne vliegen naar de Albert Heijn voor een paar flessen drank, die we altijd nog een week kunnen bewaren. Henrieke en Geralde vullen de uitslagen in op de flyers en ouders, vrienden en de krant worden bericht over het setverlies van Orion. Dan begint de voorbereiding op de wedstrijd met de zoektocht naar de flesjes, die gelukkig gevonden worden in het hok van heren 1.

 

16.00: Tijdens de voorbespreking zitten we met twaalf meiden, want Titsia en Marijke doen ook mee. Nog nooit was onze selectie dit seizoen zo vol en Rob heeft moeite ons tot bedaren te brengen. Gelukkig zijn we het er allemaal over eens: nu we kampioen kunnen worden, gaan we het ook worden!

 

Van de zaalwacht mogen we stoelen in de zaal zetten, zodat het publiek niet enkel boven zit. Nog bedankt daarvoor! Tijdens het inspelen stroomt de tribune wel lekker vol, al laten we ze in de eerste set nog niet echt kampioenwaardig volleybal zien. Het duurt een hele set voordat we op stoom zijn en ons eigen spel kunnen spelen. Gelukkig komen we aan het einde van de eerste set met de schrik vrij en winnen we met 26-24. Het kan nog steeds!


DVO, de meest sportieve tegenstander uit de competitie, heeft daarna weinig meer in te brengen. Met 25-9 en 25-14 zijn we ineens nog maar 1 set verwijderd van het kampioenschap. In plaats van een spannende vierde set, staan we binnen no-time met 8-1 voor. Toch durven de wisselspeelsters nog niet te hard te juichen, hoe dichtbij we ook bij het kampioenschap zijn: echt geloven doen we het nog niet. Pas bij 23-10 durven we de champagneflessen te pakken en na enkele pogingen krijgen we druk op de kurk. Het eerste matchpoint wordt weggewerkt door DVO, maar de set-up van Sanne wordt door Judith vervolgens heel mooi op de lijn geslagen. Kampioeneeeeeen!!


Vanuit ons perspectief was er overal champagne, confetti en applaus. De felicitaties stromen toe, net als de bloemen, snoepjes en zelfs DVO heeft flessen drank voor ons meegenomen. Wat lief! Het duurt even voordat we echt kunnen gaan feesten, want helaas is de vloer niet helemaal ongeschonden uit de strijd gekomen. De confetti wil namelijk niet van de vloer af, dankzij de champagne. Enkele dames 1 speelsters gaan hardnekkig zitten boenen, samen met enkele ouders. Gelukkig wil het er uiteindelijk grotendeels af.


De kantine is vrijwel leeggestroomd als wij boven ons eigen feestje gaan vieren. Emma staat al snel op de tafel, de flessen champagne zijn gauw leeg en we kunnen lekker onze eigen muziek draaien. Rob en Rijk zijn maar van een afstandje gaan toe kijken hoe wij het feestje vieren. Nadat we met z’n allen de tafels en stoelen hebben verwijderd uit de kantine voor het feest, gaat het feestje verder onder de douche. Dames 1 tovert zich om tot superhelden en is als eerste weer boven om het feest te openen. Gelukkig zitten er nog enkele heren boven, die druk de wedstrijd van heren 1 volgen via de livescore. Ook voor heren 1 is het een belangrijke dag. Tijdens ons eigen gejuich door, juichen we ook nog hard mee voor ‘ons’ eerste mannenteam. Dit werpt zijn vruchten af, want ze winnen! Driedubbel feest vandaag! En heren 2 heeft ook nog eens een setje gepakt in een fantasie-opstelling, vierdubbel feest!


Langzaam stroomt de kantine voller, maar ondanks een kleine opkomst van mensen is iedereen in een geweldige stemming. De meesten bieden ook nog eens een helpend handje tijdens het opruimen, waardoor alles heel snel gaat.


4.30, de zaterdag is voorbij. Na een seizoen waarin we ons heel graag kampioen wilden noemen, maar het niet konden geloven, hebben we het dan toch gedaan. Binnen de dameslijn van SSS worden we als eerste kampioen van de derde divisie, en ook nog eens twee wedstrijden voor het einde van het seizoen. En dan te bedenken dat we geen enkele wedstrijd over een geheel fitte selectie beschikt hebben...


Namens ons allemaal heel erg bedankt voor alle lieve reacties, de hulp met opbouwen, schoonmaken en opruimen en bedankt voor alle support het hele seizoen! We moeten nog twee wedstrijden, waarvan de laatste thuiswedstrijd volgende week zaterdag is. Ook al staat er voor ons niets meer op het spel, hopelijk tot volgende week?! We spelen dan naast heren 2, die de laatste wedstrijd van het seizoen spelen. Een dubbele reden om ook dan een middagje Meerwaarde te doen, vanaf 15.45!

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:
Bram Wildekamp
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)