Fristi, inslaan, vijf punten en een rondje van Rob

Afgelopen zaterdag mochten we spelen in de fijnste hal van Nederland: het Omnisport. Nog nooit haalden wij in deze hal ons eigen niveau, dus dat beloofde nog wat.

Voor de wedstrijd dronken we fristi (het was 11.30), keken we naar zaalwielrennen en liep de wedstrijd voor ons enorm uit. Toen mochten we eindelijk het veld op, en konden we al snel gaan inslaan. Inslaan, hoe doe je dat? In ieder geval niet over de spelverdeler van de tegenstander heen. Sanne en Joke hielden hun enkels gelukkig heel, al moest Sanne wel woorden zeggen die Rob niet meer mag noemen (iets met middens die onder het net door springen).

Dan de wedstrijd. We gingen sterk van start en Joke speelde met lef direct enkele keren het midden aan. De tegenstander wist zich geen raad met de snelle middenballen van Henrieke en Lisanne, die de hele wedstrijd redelijk simpel konden scoren. Al snel hadden we een riante voorsprong en alleen aan het einde van de set kwam Dynamo heel even dichtbij. Maar we wonnen alsnog voordat het echt spannend werd (25-19).

In de tweede set ging het tot 12-12 gelijk op. En we wonnen met 25-15, dankzij een lange serviceserie van Rachel.

We startten de derde set met een 0-5 achterstand. Maar wonnen vervolgens met 25-11 (!). De blokkering stond goed en achterin kon de verdediging de ballen oprapen. We wisten onze eigen foutenlast laag te houden, terwijl de tegenstander veel fouten maakte.

Een rondje van Rob lag in het vizier. We hielden er rekening mee dat Dynamo alles op alles zou zetten, maar het verzet was al snel gebroken. Hoewel we even mee gingen rommelen, hadden we al snel een grote voorsprong te pakken. Met 25-14 is de eerste 4-0 een feit!

Een heel lekker gevoel, om ook in de 2e divisie zomaar de volle buit te pakken. Tegen twee lagere teams (HSC en Dynamo) hebben we 9 van de 10 punten behaald en dat kan uiteindelijk heel belangrijk zijn. Maar voor nu staan we even op de 5e plaats!

We hebben nu een weekje rust en spelen de 25e in Ootmarsum tegen Set-Up'65 2.