Dames 1 haalt vier punten in Ootmarsum

Zaterdag mochten we de verste reis van het seizoen maken, naar Ootmarsum. Deze hele lange en saaie weg mogen we helaas ook voor Weerselo nog een keer afleggen, later dit seizoen. Ootmarsum staat bekend als volleybaldorp en eigenlijk is die hele regio volleybalgek. In de hal aangekomen bleek dat de wedstrijd voor ons nèt begonnen was. Het liep allemaal dus ‘ietsjes’ uit. We konden genieten van een vrouwenwedstrijd in de derde divisie en verbaasden ons over het niveau: die lag hoog. Het publiek was luidruchtig, de punten werden uitbundig gevierd en het was al snel duidelijk dat volleybal hier erg leeft.

We speelden op het centercourt (eigenlijk 2/3 centercourt) en daarom moesten we wachten tot alle wedstrijden klaar waren. Ook de vijfsetter in de derde divisie. Uiteindelijk begonnen we drie kwartier te laat dan toch aan de wedstrijd tegen Set-Up’65 2. En hoe. Binnen no-time stond er 8-2 op het scorebord en deze voorsprong werd nog verder uitgebouwd. We legden veel servicedruk neer, waardoor Set-Up niet veel kon inbrengen. Helaas zakten we aan het einde iets weg, waardoor ze alsnog iets terug konden komen. Maar de voorsprong was groot genoeg (16-25).

In een redelijk leeggelopen hal waarin wij zelf de sfeer maakten, omdat het volleybalgekke publiek doodstil was namen we ook de leiding in de tweede set. We leken al snel op een 0-2 voorsprong af te stevenen. Toch lieten we opnieuw de jonge tegenstander terug komen en een spannende slotfase was het gevolg. Rob had ons van tevoren al gewaarschuwd voor partijdige vlaggers en dit bleek waarheid: een touché op setpunt werd niet ‘gezien’, maar enkele punten later wonnen we (onder luid protest van de tegenstander) alsnog de set. Laten we maar zeggen dat we toen weer quitte stonden.. (28-30).

De eerste helft van de derde set waren we gewoon slecht. De pass kwam niet aan, en aan het net werd er niet zuiver meer aangevallen of geblokkeerd. Set-Up kon profiteren en speelde veelvuldig de middenvrouw aan, die normaal gesproken gewoon in het eerste team (eredivisie) acteert. Zij was ook degene die er voor zorgde dat de thuisploeg met vlagen terugkwam door blokpunt na blokpunt na blokpunt te pakken. Aan het einde van de derde set kwamen we nog goed terug van een 20-11 achterstand, maar op 23-21 was de koek op. 1-2 in sets.

We hadden absoluut geen behoefte aan een vijfde set, vooral omdat we met goed en degelijk spel steeds een voorsprong wisten te pakken. Door netjes te gaan spelen wisten we in de vierde set inderdaad weer de leiding te nemen. Om het spannend te houden lieten we Set-Up voor de verandering weer terugkomen in de set, maar we maakten het gelukkig net op tijd af.

3-1 winst! Dit betekent dat we nu op de tweede plaats staan, met een iets vertekende ranglijst (teams speelden 3,4 of 5 wedstrijden). Volgende week mogen we aan de bak tegen een goede tegenstander met een volle ziekenboeg: Wevo 70. We spelen dan eindelijk weer thuis, om 17.00!

Oja, en na de wedstrijd haastten we ons allemaal naar de hal voor de Green Army Party. Generaal Vooys was er ook nog even tijdens heren 1, maar uiteindelijk waren het alleen de dames die geheel in stijl op het feest verschenen. Gelukkig hebben we de foto’s nog….