Dames 1 naar 2e ronde nationale beker

Na enkele weken voorbereiding stond afgelopen zaterdag de eerste echte krachtmeting op het programma: de eerste ronde van de nationale beker. In de eigen hal waren we de underdog, met top 2e divisionist Leython en top 1e divisionist Rivo Rijssen als tegenstanders. De eerste twee teams uit deze driekamp zouden een ronde verder gaan.

Voor aanvang van de wedstrijden moesten we nog even op de foto. Zonder coach, want die vond dat we er veel mooier uit zagen dan hijzelf. Een teamfoto buiten bij de fonteintjes.. wie wil dat nou niet? Nadat we er allemaal zeker van waren dat er niets raars op de foto kwam (de echte vragen zal ik u besparen) kon de foto genomen worden. Na al dat geknuffel en gelach zat het met de teambuilding wel weer goed en zetten we de knop om met het oog op de eerste wedstrijd.

Wij openden het toernooi tegen Leython, een ploeg waar we vorig seizoen al tegen oefenden en ruim van verloren. Waar aan onze kant weinig was gewijzigd, was ook dit team redelijk bij elkaar gebleven. Hoewel winnen of verliezen niet centraal stond tijdens de wedstrijden, hadden we wel stiekem in ons hoofd dat winnen van Leython de kans was op het bereiken van de volgende ronde.

In de wedstrijd bleken we als teams aan elkaar gewaagd te zijn en ook de scheidsrechters waren opvallend aanwezig in deze partij. We kwamen op 0-2 achter, maar vochten ons terug tot 2-2. Dan konden we net zo goed nog gaan winnen! Helaas had Leython een kleine eindsprint achter de hand (13-15). Tien punten meer gescoord over de hele wedstrijd, maar alsnog verliezen.. helaas. We waren in ieder geval wel erg blij met de hoge pieken die we hadden laten zien.

In de tweede wedstrijd verbaasde Leython zichzelf en alle anderen door Rivo Rijssen te verslaan (3-1). De eerste divisionist bleek helemaal niet zoveel beter als dat we dachten. Zou het ons dan ook kunnen lukken?

De eerste set tegen Rivo startten we chaotisch, en deze set ging dan ook naar de bezoekers. Daarna ging de knop om. Bij een 10-3 voorsprong ging de spelverdeelster van Rivo lelijk door haar enkel, waarna de tegenstander ook even de weg kwijt was. Wij hielden onze concentratie vast (25-9). In de twee daaropvolgende sets hadden we een riante voorsprong, maar lieten Rivo beide malen terugkomen. Een vijfde set hoefde er gelukkig niet meer aan te pas te komen: 3-1 winst voor ons!

Dit betekent dat we door zijn naar de 2e ronde! Waar en tegen wie we spelen wordt binnenkort bekend. Bij deze nog een bedankje aan alle vlaggers, tellers en andere mensen die ons zaterdag hebben geholpen!

Zaterdag begint voor ons de competitie. We spelen dan om 17.00 thuis tegen Devolco'88.