Net geen winst in eigen huis voor D1

Afgelopen zaterdag (2 oktober) was het moment eindelijk daar: onze eerste ‘echte’ thuiswedstrijd van dit nieuwe seizoen. Na de nodige serieuze wedstrijdvoorbereidingen te hebben getroffen (dingen als je broekje uit het autoraam te drogen hangen, je nagels lakken, babyluiers verschonen, verhuizen, het maken van een rijschema voor alle auto’s uit Nijkerk etc.), mochten we – na de mooie 4-0 overwinning van dames 2 – het veld betreden. Actie!

Oh nee, even wachten. Zoals u wellicht al is opgevallen ziet het dames 1 van dit jaar er een stuk anders (en jonger) uit dan vorig seizoen. Watskebeurt?! Een mooi moment om eerst de veranderingen in de selectie even toe te lichten. Van wie hebben we – met pijn in ons hart – afscheid moeten nemen en wie zijn de nieuwe gezichten binnen het team?

Onze leftie Rachel ‘Rachie’ Ravenhorst heeft na lang twijfelen besloten de volleybal even helemaal links te laten liggen om zo ook nog wat vrije tijd over te houden voor een leven naast haar werk. Naast haar volleybalkwaliteiten zullen we ook Rachels gezelligheid en de goede gesprekken met haar gaan missen. Gelukkig hebben we twee jaar lang mogen genieten van al haar grapjes, zang- en danskunsten, zorgzaamheid en enthousiasme. Oh, en niet te vergeten van haar killer-serve!

Daarnaast heeft het team door verjonging ook afscheid moeten nemen van Henrieke ‘manusje-van-alles’ Hahn, die dames 1 vijf jaar lang heeft versterkt. Met haar fanatisme, doorzettingsvermogen, inzicht in het spelletje en hart voor volleybal zette ze iedereen altijd net even wat extra op scherp en was ze van grote waarde binnen het team. Gelukkig hoeft de club Henrieke en haar gezelligheid en tomeloze inzet niet te missen. Komend jaar gaat ze namelijk met dames 2 strijden voor het kampioenschap. Veel succes! (De kampioensfeestjes schijnen bij SSS wel goed te zijn...)

Last but not least is ook Lisanne Jongetjes niet meer bij ons in het veld te vinden. Zij gaat Nepal de komende maanden onveilig (of juist veiliger?) maken met haar verpleegkundestage in een lokaal ziekenhuis. Het zal wel even iets stiller zijn binnen en buiten het veld zonder de altijd vrolijke Lies en haar mooie opmerkingen, maar gelukkig is ze vanaf februari weer terug te vinden bij SSS in dames 2. Ps. We zullen DJ Bram de komende maanden voor je in de gaten houden hoor.

Rachie, Henriek en Lies, bedankt voor de mooie jaren. Jullie zijn toppers!

Zoals u verder misschien al was opgevallen, onze libero ziet er ineens een stukkie jonger uit. Oh wacht, dat is Simone helemaal niet?! Simone van Essen-Nab, al jaar en dag libero in dames 1, heeft namelijk begin september een kindje gekregen: Mats. Hoera! Simone gaat de komende tijd herstellen van deze toch wel soort van blessure (lijkt me?) en zal zodra ze daar klaar voor is weer langzaamaan in het volleybalritme proberen te komen. De club heeft er met Mats in ieder geval weer een topsssupporter bij!

What else is new? De selectie van dames 1 kent dit seizoen zes nieuwe gezichten. Danisha Willems (libero), Lisanne Samsom (spellie) en Nienke Cornelissen (passer-loper) zijn van VVH overgekomen. De middens Heleen van der Heijden en Chantal Jongetjes (ja, zusje van. Ja, dat is te zien. Ja, dat is soms ook te merken) zijn doorgestroomd vanuit het tweede damesteam van SSS. Daniëlle Bosman (dia) is bovendien weer teruggevlogen naar het oude SSS-nest na een aantal jaren topdivisie bij Huizen te hebben gespeeld. Deze speelsters zullen de komende thuiswedstrijden één voor één uitgebreid voorgesteld worden op onze flyer.

Langs de lijn is ook het een en ander veranderd. Willem ‘de cocktailverslinder’ Held heeft het coach-stokje doorgegeven aan de Harderwijkse Joost Samsom. Samen met trainer Bart van Garderen gaat hij de dames 1-kar het komende seizoen trekken.

Oké, even terug naar de wedstrijd van afgelopen zaterdag hoor. Stonden daar nou nog twee nieuwe speelsters in het veld bij groen? Nee! U zou het gezien hun goede volleybalkwaliteiten niet zeggen, maar dat waren mini’s van de week Lieke en Lisa. Met twee prachtige serves openden zij de wedstrijd. Helaas konden we dit goede spel van de mini’s zelf niet helemaal doorzetten in de eerste helft van de wedstrijd. Aan de kant van Wevo stonden een sterke blokkering en verdediging waar we zelf te weinig mee speelden. Na een 0-2 achterstand lukte het ons door beter en slimmer spel terug te komen tot 2-2, al moest dit wel vanuit de tenen komen. Man, wat een rally’s! De vijfde set denderde Wevo over ons heen, moe als we waren van die honderdduizend keer aanvallen. Helaas geen winst, maar genoeg leerpunten om de komende weken hard mee aan de slag te gaan.

Publiek, bedankt weer voor de support. Onze volgende thuiswedstrijd is weer live te zien in de Meerwaarde op zaterdag 15 oktober om 16.00(!).

Oh ja, om nog even in het kader van #weekvandescheidsrechter te blijven: scheidsrechters natuurlijk ook bedankt!

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:
Bram Wildekamp
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)