Alle hens aan dek!

Zaterdag 15 oktober, niet alleen de dag van het PirateSSS-feest, maar ook de dag waarop wij speelden tegen Ecare Apollo 8 DS 2. Apollo stond op dat moment derde op de ranglijst; alhoewel dat in deze fase van de competitie nog niet zo veel zegt, was het ons doel om ze een kopje kleiner te maken. Aye aye kapitein! Met een tas vol zwaarden, haken, doodskoppen en wat volleybalspullen vertrok iedereen naar de hal.

Zo scherp als een mes, of in dit geval zo scherp als een zwaard, stonden wij om 16.00 klaar om de sets te veroveren, Arrrh! Er waren echter kapers op de kust: Apollo heeft er dit seizoen drie speelsters uit de topdivisie bij gekregen en heeft bovendien de laatste weken al goede zaken gedaan. Maar geen zorgen, onze weg naar de schatkist met de punten werd duidelijk uitgestippeld door coach Joost: diep in de hoeken serveren en het blok goed dichtzetten.

Om te beginnen zetten onze enthousiaste mini-piraten-van-de-week, Neliné en Ilse, de tegenstander direct al onder druk met twee goede serves. In de eerste set was onze eigen koers echter nog niet helemaal zuiver. Het ging redelijk gelijk op, maar we liepen zelf net te veel achter de feiten aan om deze set binnen te halen (20 – 25). Apollo maakte ons duidelijk een geduchte tegenstander te zijn. Maar: geen man overboord. Nieuwe set, nieuwe kansen.

Het roer moest om. De woeste, onrustige zee in ons hoofd tijdens de eerste set, kalmeerde een beetje. Toch moesten we alle zeilen bijzetten om bij te blijven, het was zeker nog geen gelopen race. Toch slaagden we erin de tweede set te veroveren met 25 – 23. Schip Ahoy!

We wisten echter dat we nog veel werk voor de boeg hadden en bleven scherp. We zetten een zuivere koers in en stonden al snel met 8 – 1 voor. En er zaten me toch af en toe wat kanonkogels tussen: Fire in the hole! Toch wisten we het nog een beetje spannend te maken door Apollo terug te laten komen. Apollo hield het hoofd echter niet koel genoeg – tot ongenoegen van de scheidsrechter. Het liep de spuigaten uit! Rood voor Apollo, puntje erbij voor ons. Yo-ho-yo-ho! We maakten deze set degelijk af en wonnen met 25 – 20.

De vierde set. We stonden nu voor de keuze: 3-1 winst of een vijfde set? Geen moeilijk keuze toch, hoor ik u denken. Klopt! Maar we hadden er nog een zware dobber aan. Voor Apollo was het natuurlijk ook pompen of verzuipen, dat was de enige manier. Om de juiste koers te varen met de wind in onze rug...moesten we doorzetten. Maar zoals u weet: piraten geven nooit op! Dat doen ze niet op 12 – 15, niet op 24 – 24, niet op 26 – 26, ook niet als de scheidsrechter zijn bril even niet goed op heeft, noch op 29 – 30, noch op ... u begrijpt het nu denk ik wel hè? Savvy? Na een lange, lange strijd veroverden wij de set met 32 – 30. Hoezee!

De buit – vier punten, taart, een broodje Kip döner, bier, grog en Fristi – was binnen! Daarna was het tijd voor een welverdiende douche, de metamorfoses tot Piet Piraat, de wedstrijd van heren 1 en het PirateSSS-feest. Kortom: een dag (en nacht) die ons nog wel even bij zal blijven.

Team-captain Judith behoorde helaas nog niet tot de bemanning tijdens de wedstrijd vanwege haar blessure, maar zoals ze zelf altijd zegt: ‘Winnen is belangrijker dan meedoen.’ Komende zaterdag doen we even niet mee – dan zijn we lekker een dagje vrij – maar zaterdag 29 oktober kunt u ons weer aanschouwen om 17.00 in de Meerwaarde tegen RegioBank-Brandwacht/SVI DS 1. Tot dan!

Aye mateys!

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:

A,B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)