D1 houdt alle punten in Barneveld

Hoera, de eerste vijfpunter is binnen! Na een zaterdagje vrij gehad te hebben, mochten we het veld afgelopen zaterdag weer betreden voor een wedstrijd. Ditmaal stond dames 1 van SVI uit Zwolle aan de andere kant van het net. Geen onbekende tegenstander voor ons, we hadden in de voorbereiding nog een oefenpotje tegen ze gespeeld. Ondanks dat we die oefenwedstrijd wonnen, deelde coach Joost ons tijdens de voorbespreking mede dat we de sterkste speelsters van SVI waarschijnlijk nog niet tegenover ons hadden gehad. Geen reden voor paniek, maar we moesten zeker niet denken dat we de punten al in de spreekwoordelijke pocket hadden.

Ondanks dat we met twaalf vrouw sterk volledig bezet waren, kan ik helaas niet zeggen dat we ook echt met twaalf vrouw fit waren. Zo kampten dia Daan en spellie Lies de afgelopen weken met wat kleine blessures en gingen Chantal en Mylène het gevecht aan met de griep. Daarnaast is Judith nog steeds herstellende van haar zweepslag-blessure en nog niet wedstrijdfit (ze mag gelukkig wel weer rustig aan meetrainen).

Maar, wederom, geen paniek. Mini’s William en Isa waren namelijk opgeroepen om de selectie te versterken. Met twee mooie serves lieten ze zien het niveau prima aan te kunnen en werd SVI vanaf het begin af aan al onder druk gezet. Los van een kleine dip in de tweede set, konden we die druk er de hele wedstrijd op houden. Het ging lang niet allemaal met twee vingers in de neus, maar we hielden het hoofd koel en werkten hard. Met voldoende servicedruk, een sterke blokkering, mooie passjes en zowel hard als slim aanvalsspel lieten we zien toch wel de betere te zijn in deze wedstrijd. Met 25 – 18, 25 – 22, 25 – 19 en 25 – 19 haalden we de vijf punten binnen, heuy-heuy-heuy-heuy-heuy!

Met 18 punten uit 5 wedstrijden staan we momenteel tweede op de ranglijst, dat ziet er goed uit. Maar, het kan nog alle kanten op gaan, dus laten we vooral lekker met beide benen op de grond blijven staan. Volgende week gaan we eens een keertje links in plaats van rechts de A1 op en treden we aan tegen US dames 2 op de Amstelcampus in Amsterdam. Dit belooft een spannende pot te worden, waarbij er een oud-SSS’er/oud-teamgenoot/zusje-van aan de andere kant van het net staat. Maar eerst gaan we nog even weekje trainen, zorgen dat iedereen weer fit wordt, klussen, toetsen maken, verhuizen en uitvogelen waar we zaterdag in Amsterdam kunnen parkeren zonder met een lege portemonnee naar huis te hoeven.

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:
Bram Wildekamp
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)