Nipt verlies voor dames 1

Afgelopen weekend mochten we aantreden tegen het derde damesteam van Alterno; eindelijk een wedstrijdje om de hoek. Ondanks dat de meesten hier al heel vaak gespeeld hebben, sloeg de twijfel in de blauwe auto toe over de route. Hoe moesten we ook alweer rijden?! Al knagend op tomaatjes, paprikaatjes en komkommertjes brak het zweet de drie speelsters in de blauwe scheurbak uit. Welke afslag moesten we ook alweer nemen? Geen paniek. Ze hielden het hoofd koel, reden in één keer goed naar de hal (SSS-mama Petra volgen was een goede aanpak) en droomden ondertussen al kerstliedjes zingend verder over bergen vol snickers.

De hal binnenlopend werden we direct overspoeld door melancholische Alterno-gevoelens. De houten vloer, het groene struikeltapijt, het lage plafond – we mogen weer! Maar laten we wel wezen, dit zijn natuurlijk geen excuses. We mochten ons hierdoor niet van de kaart laten brengen en besloten gewoon lekker te gaan spelen en voor de winst te gaan. Helaas biedt het gezegde ‘zo gezegd, zo gedaan’ niet altijd garantie; het werd een stugge wedstrijd.

De eerste set liep het redelijk gelijk op, maar – mede door onze eigen fouten – konden de dames van Alterno halverwege een voorsprong pakken die niet meer weggewerkt werd. We verloren de set met 22 – 25. Er moest een tandje bij. De tweede set was wisselvallig van beide kanten. Mede dankzij goed aanvalsspel van Sandra, Chantal en Judith pakten we een voorsprong. Alterno kwam echter terug. Herhaal ditzelfde riedeltje vervolgens nog een keer; op deze manier kwamen we terecht bij een spannende eindsprint. Wij wisten het hoofd het koelst te houden en sleepten de set binnen met 26 – 24.

Over de derde set kunnen we kort zijn: weggegeven. Onze passing had veel moeite met de serves van Alterno en wanneer de pass wel goed lag, waren we aanvallend niet scherp en sterk genoeg. 15 – 25 was het resultaat. De vierde set draaide het spelletje weer om en zetten wij de Apeldoornse dames onder druk met goede serves en beter en slimmer aanvalsspel. We trokken deze set met 25 – 18 naar ons toe. 2 – 2, een vijfde set dus. De laatste set liep het redelijk gelijk op, maar Alterno nam toch een kleine voorsprong en wist als eerste op matchpoint te komen: 11 – 14. Mede dankzij twee mooie serves van Daniëlle kwamen we terug en pakten we zelfs een voorsprong: 15 – 14. We zetten daarna helaas niet door en met drie punten op rij voor Alterno verloren we deze set met 15 – 17.

Een beetje zuur smaakte deze wedstrijd wel. Gelukkig waren de heerlijk zoete gebakjes van de eindelijk 18-jarige Lisanne daar om dit een beetje te verhelpen. Lang om te treuren hebben we niet. Deze week maken we ons op voor alweer de laatste wedstrijd van 2016. En dat is er niet zomaar één, koploper VC Zwolle komt dan namelijk bij ons in Barneveld op bezoek. We hopen een mooie, spannende pot te laten zien als afsluiter van de eerste seizoenshelft en kunnen daarbij alle aanmoediging gebruiken. Hopelijk tot zaterdag, om 17.00 in de Meerwaarde.

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:
Bram Wildekamp
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)