Plek 2 & p/d voor Dames 2

Spelen op een doordeweekse avond, het is niet iets waar we normaal gesproken naar uitkijken. Maar met het vizier op de 2e plek en het aantal benodigde punten in ons achterhoofd (5), waren we gebrand op een riante overwinning.

Op een tijdstip waarop sommige speelsters normaal nog op kantoor zitten, verzamelden we al in Elst. Een enkeling had door de chloorlucht in de kantine meer zin om te zwemmen, maar we besloten toch allemaal onze volleybalschoenen aan te trekken.

Met de hulp van libero Rachel - beter volleyballen dan werken - en de aanmoediging van ‘kleine’ Lisanne betraden we het veld. Joost nam naast Bertus plaats op de bank en samen zetten ze de boel op scherp: vanaf nu begint de voorbereiding op de p/d.

Het hele seizoen blijken we al een stel dieseltjes te zijn, die na een ietwat rustige warming-up zo halverwege de eerste set wel zijn warmgedraaid. Maar not today. Cynthia - ik speel altijd supergoed op een doordeweekse avond - zette de toon met haar service: 6-0.

We maakten het vanaf het begin vrij duidelijk dat we maar voor één ding naar Elst waren gekomen: een 4-0 zege. En aan de zijde van Gemini waren er maar weing hoopvolle gezichten. Of, zoals de speelsters zelfs zeiden: ‘als we zo juichen bij een in/uit bal, zou ik ons ook niet geloven’.

Het feestje aan onze kant duurde daarentegen vier sets lang. De wedstrijd was dan allesbehalve spannend of spetterend, de blijdschap na een punt was er niet minder om.

De scherpte bleef, ondanks dat we zelf continu het spel moesten maken. Cynthia nam ook in de derde set de leiding en binnen no-time stond er een 11-0 voorsprong op het bord. Niet veel later was met 25-12 de overwinning binnen.

Die laatste set was misschien wel het meest belangrijk. Deze set kon ons namelijk definitief verzekeren van de p/d-plek. Ook in deze set bestond er geen twijfel over wie de set zou pakken. Lisanne sjemde haar tweede bal van de wedstrijd in het gezicht van de tegenstander en Roelien en Laura bleven met het grootste gemak de ballen aan de buitenkant op de grond timmeren.

4-0!! Dat betekent dat we definitief de tweede plek hebben overgenomen en hier ook niet meer vanaf kunnen. Dat was wel een klein feestje waard in de kleedkamer, zo zal ook de rest van De Helster hebben gehoord. Even later werd ook in de MacDonalds de tweede plek gevierd onder het genot van hamburgers, kipnuggets en ijsjes. Zo is spelen op een doordeweekse avond zo gek nog niet.

Natuurlijk houden we nog stiekem in ons achterhoofd dat er een héle kleine kans is op de eerste plek. Maar, dat kan alleen als onze buren uit Renswouw een stunt uithalen tegen Waho. (Zet hem op! Niets leuker dan iemand van het kampioenschap afhouden toch? ;-) )

Zonder dollen: de tweede plek geeft ons recht op het spelen van promotiewedstrijden naar de 3e divisie. Op 6 mei gaan we de strijd aan met twee andere teams voor één ticket. Schrijf de datum vast in uw agenda, de locatie volgt!

En, komen jullie ons ook nog aanmoedigen tijdens onze laatste competitiewedstrijd van het seizoen? Op 22 april spelen wij (nummer 2) tegen Waho (nummer 1). Dat belooft een mooie afsluiter te worden en een goede oefenpot voor de p/d!

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:
Bram Wildekamp
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)