Arvevo is Dames 2 net de baas (2-3)

Afgelopen zaterdag, 29 september, stond de tweede wedstrijd, en eerste thuiswedstrijd, van het seizoen op ons te wachten. Wij waren er klaar voor, wij hadden hard getraind en wij wilden nu minimaal twee sets pakken om in een stijgende lijn te zitten. Arvevo dames 2 zou tegen ons spelen. Bij aankomst konden wij meteen op de foto en daarna gingen wij van start.

 

De eerste set begonnen wij erg sterk. Wij waren enthousiast, de servicedruk was hoog en wij waren een team. Af en toe raakten wij in een dal, maar direct gingen wij weer pieken. De tegenpartij begon een aantal time-outs aan te vragen, maar wij gingen door. De flow zat erin! Met een stand van 25-19 ging dan ook de eerste set naar ons! Heerlijk gevoel geeft dat, als de eerste set naar jouw kant gaat.

 

De tweede set begonnen wij dan ook in dezelfde opstelling. Wilco was erg tevreden dus wij moesten dit voort blijven zetten. En dat ging zeer goed! Met een aantal kill-blocks, mooie aanvallen en goede servicebeurten bleven wij voorstaan. Op een gegeven moment stonden wij zelfs 19-12 voor! Totdat de tegenpartij op die stand een time-out aanvraagde. Wij werden uit onze concentratie gehaald en de servicedruk van hen lag nu hoog! Wij probeerden te knokken maar helaas lukte het niet om in deze set nog te pieken! Wij gingen door een diep dal. Volgens Wilco komt dat: "Omdat wij een team zijn met veel jeugd." Arvevo zette een paar wissels in en knokte voor elk punt, waardoor zij die set pakten. Met 23-25 ging de tweede set aan onze neus voorbij.

 

Wij hadden niet lang de tijd om te balen over deze verloren set, want set 3 stond bovenaan het lijstje. Wij moesten en zouden deze set winnen! Maar dat liep helaas helemaal anders. Wij werden een beetje weggeserveerd, de tegenpartij had erg veel en wij konden de gaatjes niet meer goed vinden. Er vonden een aantal wissels plaats en een time-out maar dat mocht allemaal niet baten. Arvevo liep uit, waardoor ze die set ook dik wonnen: met een stand van 14-25 ging de derde set naar Arvevo.

 

Maar.. Niet geschoten is altijd mis! Er was nog een set. Stel: wij zouden die set winnen, dan lag er nóg een set in het verschiet! Dus het kon nog makkelijk! Aan het begin van de vierde set leek het duidelijk te zijn dat Arvevo de beste was. Wij begonnen al met een stand van 2-8 voor Arvevo. Wij wilden die punten terugpakken. En wij deden er dan ook veel voor. Bij een stand van 19-23 begon Cynthia te roepen dat het allemaal nog makkelijk kon! En wij pakten deze wijze raad met beide handen op. Wij begonnen weer te pieken. Op een stand van 22-24 hadden wij weer een servicebeurt. Sandra begon te serveren en serveerde zo de set uit. Wij wonnen dus alsnog met een stand van 26-24! Wij waren zo blij, waardoor onze concentratie (helaas) verdwenen was.. Zouden wij die vijfde set nog binnenslepen?

 

Die vijfde set waren wij nog steeds blij en stomverbaasd dat wij die set nog hadden kunnen pakken! Wat niet echt goed bleek te zijn. Wij werden die vijfde set weer weggeserveerd.. Op een stand van 2-8 moesten wij alweer van kant wisselen. Wij hebben deze set helemaal weggegeven. Wij waren uit de concentratie en verloren dan ook dik met een stand van 06-15. Maar wij pakten in ieder geval 2 punten, waardoor wij op de 9e plek zijn beland. Wat blijkt: BSVO DS 1, waar wij vorige week 1 punt van pakten, staat 1e en Arvevo DS 2 staat 3e! Betekent dat, dat wij nu al 2 van de beste teams gehad hebben en dat wij bij beide 1 of 2 puntjes hebben afgesprokkeld? Na 2 wedstrijden kan je dat niet goed zeggen, maar dit ziet er wel goed uit. Het kan alleen nog maar beter worden! Aanstaande zaterdag (6 oktober) spelen wij uit tegen Scylla Dames 2 om 13.45. Zit er dan meer in onze mars?!

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:
Bram Wildekamp
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)