SSS Dames 2 pakt drie punten van Scylla Dames 2

Afgelopen zaterdag 6 oktober ging onze derde wedstrijd van start. Helaas was Mariëlle afgelopen donderdag uitgevallen tijdens de training door een enkelblessure. Ook Ellen loopt op krukken, vanwege haar knieën. Dit probleem werd opgelost door Mariska van Lagen uit het derde damesteam van SSS mee te vragen, waar wij gelukkig een enthousiaste ‘Ja’ van hoorden! Vandaag was Scylla dames 2 de tegenstander, die het de eerste twee wedstrijden blijkbaar erg lastig heeft gehad, gezien het puntenaantal wat op 0 stond. Wij wilden dat zo houden en gingen voor de 4-0 winst.

De eerste set begonnen wij redelijk goed. Wij gingen aardig gelijk op, maar wij speelden nog wat onder ons eigen niveau en speelden mee met de tegenpartij. Dat was erg jammer. Als de servicedruk hoog was, gingen zij slechter volleyballen en wij beter. Maar de servicedruk was nog niet zo hoog. Uiteindelijk liep Scylla uit. Wij lieten wat punten liggen op de plekken waar wij ze juist moesten pakken. Ook zaten er gewoon een paar mooie aanvallen bij de tegenpartij. Helaas verloren wij de eerste set met 25-19, maar dat zegt niks! Er waren nog drie (en eventueel 4) sets!

De tweede set begonnen wij weer helemaal opnieuw. De servicedruk van Scylla lag aardig hoog en wij hadden wat moeite met de pass, waardoor de set up en aanval ook niet erg goed gingen. Iedereen moest elkaars ballen een beetje oplossen (wat wél een teamgevoel geeft!). Maar dit werkt niet. Wij wilden deze set pakken. Wij waren wat onrustig in het veld en speelden wéér met onze tegenstander mee. Wij moesten eens even laten zien wat wij konden! Helaas kwam dat deze set ook niet meer uit ons mars, waardoor wij ook deze set met 25-19 verloren. Maar niet geschoten is altijd mis! Er waren nog 3 sets die wij wél konden winnen, en daar gingen wij voor!

De derde set stonden wij in het veld en Anne, Sandra en Sjors serveerden hele mooie ballen, waardoor wij dik voor stonden. Dit gaf ons een hele grote kick! De ballen vlogen bij de tegenpartij om de oren. De servicedruk lag hoog en de passjes waren goed. Dat zorgde er weer voor dat er een perfecte setup kwam en dat de passer/lopers, midden speelsters en de diagonaal tot hun recht kwamen aan het net. Perfect spel en er was weinig te zeggen. Wij serveerden de tegenpartij helemaal weg en door nog een klein beetje hulp van de eerste scheidsrechter wonnen we de set DIK met 11-25!

De vierde set stonden we aan het begin een stukje achter. Maar dat wilden wij goedmaken. En ja hoor, daar was Anne van Ee weer met haar service. Je zoekt de zwakste schakel uit en daar serveer je op. Eitje! Zo gezegd zo gedaan! Weer scoorde ze veel punten met haar service en de coach van Scylla vroeg tussendoor zelfs twee time-outs aan. Maar telkens als die bal terugkwam, zorgden wij voor een prima pass, waardoor er weer goede aanvallen werden gemaakt. Wij scoorden veel, en eindelijk speelden wij niet meer mét Scylla maar tegen Scylla! Dat was de bedoeling. Met een stand van 15-25 ging ook de vierde set naar ons.

De vijfde set mochten wij beginnen met serveren. Maar helaas pakte Scylla die service goed op en scoorden ze. Dat wilden wij niet. Wij probeerden van alles, maar het lukte ons niet om de service van Scylla te passen. Wij stonden 8-2 achter. Wij gingen wisselen van kant en na een time-out scoorden wij een punt. Op 10-4 kwam Marjolein erin voor Jantine en dat bleek een gouden wissel te zijn. De eerste beste bal die Marjolein kreeg, ramde ze er keihard in. Wij gingen door en werden helemaal gek. Het stond 10-10. En de flow zat erin. Maar 13-11, Scylla liep weer uit. Maar “het kon nog makkelijk!” (Dat is ons motto). Wij speelden weer verder en het ging prima. Rustig een pass brengen, mooie set up geven en een aanval die scoorde zorgde ervoor dat er twee punten voor SSS bij kwamen. Op een stand van 13-13 was Chantal aan de beurt om te serveren. Dit deed ze prima en ze serveerde de set uit, want Scylla had moeite met haar service! Met een stand van 13-15 ging die laatste set ook naar ons en het was een geweldig gevoel!

Er hing een perfecte sfeer, we waren de eerste twee sets minder enthousiast. Maar toen in de derde set het enthousiasme kwam, gingen we beter spelen. En dat is toch geeft een team gevoel! Zaterdag 13 oktober spelen wij weer thuis. Dan komt Kidang dames 1 op bezoek in de Meerwaarde, dit team staat nu op de tweede plaats in de poule. En wij gaan altijd voor de winst! (En anders op goed spel!)