SSS dames 2 verliest nipt van Kidang (2-3)‏

Zaterdag 13 oktober was onze vierde wedstrijd aan de beurt. Ditmaal was Kidang dames 1 de tegenstander. Wij stonden op de negende plaats en Kidang stond toen derde. Maar aan het begin van het seizoen kan er vanalles gebeuren, dus wij bereidden ons voor op het ergste.

In set 1 werd snel duidelijk dat wij gewaagd waren aan elkaar. Met een nog niet voltooid spel, maar wel redelijk goed spel, begonnen wij de wedstrijd. Het ging gelijk op. Met de service scoorden wij veel, want de servicepass van Kidang was minder. Maar zodra we in de rally waren, was de veldverdediging juist wel goed, en scoorden zij meer punten, waardoor zij uitliepen. Bij een stand van 21-24 probeerden wij onszelf nog op te trekken, maar dit was helaas te laat. De eerste set ging met een stand van 23-25 naar Kidang.

De tweede set deden wij meer ons eigen ding. Wij gingen niet meer meedoen met het geklungel van de tegenpartij, maar wij begonnen met scoren. De middenaanval scoorde heel goed! Met maar liefst 64% van direct gescoorde ballen, was Jantine de topscorer van deze wedstrijd. Marjolein volgde Jantine met een percentage van 40%, dus uit deze cijfers bleek dat het midden super goed scoorde! De pass lag lekker, Anne was lekker aan het spelverdelen, en er werd eindelijk gescoord. Door deze flow, waar wij met het hele team inkwamen, werd de tweede set gewonnen met een stand van 25-21.

In die derde set werd deze flow doorgezet. Iedereen deed nog steeds super erg haar best en wij waren een echt team. Met af en toe een klein dipje, werd de kans om te scoren toch weer met beide handen opgepakt en maakten wij de rally's steeds af. Maar Kidang bleef bij. Het slimme spel van Kidang was goed voor een gelijk puntenaantal van 13-13. Totdat wij weer begonnen uit te lopen. Kidang kon ons niet meer bijhouden en door, simpel gezegd, goed spel wonnen wij ook de derde set. Deze met 25-20.

Nog één setje en wij zouden de tweede winst van het seizoen in de pocket hebben. Maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Kidang wist de gaten te vinden en sloeg een aantal keer mooie ballen die niet of slecht verdedigd werden. Ook de servicedruk van Kidang lag iets hoger en daardoor was het moeilijker om die bal bij Anne te brengen. Er waren steeds minder gaatjes te vinden en de verdediging van Kidang was erg goed, waardoor wij de vierde set en vijfde set uit handen gaven en Kidang er uiteindelijk met een 2-3 winst vandoor ging.

Helaas, maar wij hebben in ieder geval een leuke pot neergezet in de Meerwaarde. Volgende week is het de beurt aan Heyendaal dames 2, die nu laatste staat met 0 punten. Daar moeten wat punten binnengehaald worden, dat is het idee. Op 20 oktober zal deze wedstrijd plaatsvinden in het USC in Nijmegen om 13:00. Die week daarna vindt weer een thuiswedstrijd plaats om 16:00 tegen Pegasus dames 3 in de A-hal (!) van de Meerwaarde.