Tweede keer op rij 4-0 verlies voor SSS Dames 2

SSS Dames 2 had afgelopen zaterdag 1 december de wedstrijd thuis tegen Pegasus dames 2. Met 32 punten uit 8 wedstrijden staan zij eerste in de poule.  Wij staan daarentegen 11e, met 11 punten uit 8 wedstrijd. En dat betekent dat wij niks te verliezen hebben en gewoon vrijuit kunnen spelen.

Dat gebeurt de eerste set dan ook, met een 5-0 voorsprong dankzij de serice van Anne wordt er aan de kant van Pegasus een time-out aangevraagd. Helaas komt Pegasus weer terug en is de stand 5-6 voor Pegasus. Het gaat gelijk op, de pass ligt goed voor Anne, waardoor de midden, buiten en achterover aanval goed worden benuttigd. Wij zijn aan elkaar gewaagd en het scheelt weinig, maar helaas gaat Pegasus er toch met de eerste setwinst vandoor: 24-26.

In de tweede set werd er door Pegasus meer gescoord, Pegasus kwam al snel op een voorsprong, maar door goed verdedigingswerk en de aanval die goed was, kwamen wij dichterbij. Toch bleef Pegasus steeds een aantal puntjes voorstaan en daar konden wij uiteindelijk niet meer aan tippen. 25-19 werd Pegasus de baas in deze set.

De derde set begonnen wij weer sterk. Pegasus had moeite met onze service, waarmee wij veel punten binnenhaalden. Maar zij boden ook tegenstand met hun aanval. Anne kon de set-ups goed verdelen over de aanvallers waardoor er variatie kwam in het spel. Pegasus hield dan wel de voorsprong, maar wij vochten wel voor elk punt. Toen het uiteindelijk 21-20 voor SSS kwam te staan, begonnen wij in onszelf te geloven en we stegen boven onszelf uit. Het werd heel spannend en bij een stand van 27-27 had Anne een supermooie pancake, die door de scheids niet werd gezien en hij gaf het punt aan Pegasus: 27-28 achter. Helaas was er een misverstandje in het veld van SSS waardoor ook het laatste punt van de set werd weggegeven en daardoor verloren wij de set met 27-29, maar een compliment voor deze set komt erg van pas, want deze set was ook echt goed gespeeld door SSS.

Die laatste vierde set begon SSS wat meer in te kakken, de pass was minder en daardoor scoorde Pegasus de meeste punten. Wat helaas zorgde voor een 4-0 overwinning door Pegasus, want die laatste set werd verloren met 13-25.

Aanstaande donderdag 6 december staat de uitwedstrijd tegen Pegasus dames 4 (4e) gepland. Om 21.30 spelen wij in 'Ark van Oost'. Die week daarna, 15 december, spelen wij om 13.30 thuis tegen Set up '69 dames 1.