Dames 2 start zonder setverlies

Ann diamo! (of is het nou Anndiablo, diabolo of dynamo??) Aangezien we in de eerste speelronde van de competitie direct vrijaf kregen, stonden we te trappelen om zaterdag écht aan de bak te mogen. We hebben direct van de gelegenheid gebruik gemaakt om te laten zien dat we niet alleen goed kunnen volleyballen, maar misschien nog wel veel beter kunnen zingen.

We openden het seizoen zaterdag in eigen huis tegen Setash. Huissen (spreek uit: huussen) promoveerde het afgelopen seizoen vanuit de eerste klasse. Door Lotte van Ee mee te nemen als tweede spelverdeelster – Marielle kon er helaas niet bij zijn – hoopten we wat inside information over de tegenstander te horen. Dat viel vies tegen, maar dankzij Lotte hing er wel een spandoek op de tribune.

Voorafgaand aan de wedstrijd lieten Roelinda en Laura nog even zien hoe een vliegtuig én vliegtuigongeluk eruitzien, Lotte zorgde voor de mooiste selfies en Roelien besloot dat we met 4-0 gingen winnen om het beter te doen dan de concurrentie.

Nadat de wedstrijd voor ons was afgelopen, konden we eindelijk beginnen! Rachel gaf haar visitekaartje af door Setash het eerste punt direct af te blokken. We begonnen verder met een stevige servicedruk waar Setash geen antwoord op had. Setash bleek een synoniem te hebben gevonden voor ‘los’. Bij iedere pass werd er luid en duidelijk ‘schermen’ geroepen. Best verwarrend lijkt me persoonlijk. De scheids was er ook van in de war; hij floot zelfs tweemaal op zijn fluitje omdat hij zo schrok. Niets aan de hand, zelfs zonder die twee punten wonnen we redelijk eenvoudig.

Bij ons was in de passing de communicatie ook luid en duidelijk. Dit resulteerde de gehele wedstrijd in mooie passjes waar Cynthia uitstekend mee kon verdelen. Iedere aanvaller kwam (vooral in de eerste 2,5 set) uitstekend uit de verf. De buitenaanvalsters vonden goed de gaatjes in de blokkering, terwijl de middens bijna alles scoorden wat ze aangeleverd kregen. Cynthia kon haar lof niet genoeg uiten over de geweldige passjes. Dat ze hiermee af en toe de verkeerde personen complimenteerde nemen we maar voor lief!

Bij een riante 2-0 voorsprong zakte het aan onze zijde wat weg, maar het mindere spel van de laatste 1,5 set had zo zijn redenen:

1. Focus!
2. Een coach van de concurrentie op de tribune betekent net iets minder goed spelen dan je eigenlijk kan
3. Focus!

Door de foutenlast precies laag genoeg te houden, voorkwamen we gelukkig wel puntenverlies en konden we Roelien’s voorspelling uit laten komen: 4-0 winst! Lisanne nam (na 1 wedstrijd) afscheid en timmerde dankbaar de laatste bal binnen.

De eerste vijf punten zijn dus binnen! Dat werd natuurlijk uitbundig gevierd met patat met brokken, een kannetje bier (fijn hè Bertus, zo'n vrouwenteam) en een paar pakjes Caprisonne. Oja, en een honinghaarmasker van Lisanne onder de douche, want we blijven wel vrouwen.

Omdat de bond ons echt in ons wedstrijdritme probeert te krijgen, zijn we aanstaande zaterdag gelijk weer vrij. Maar het is dus wel mogelijk om de streekderby tussen Heren 2 en Heren 3 te bekijken. Ieder nadeel heeft dus zijn voordeel.

Ann diamo!
Dames 2

P.S. de kegelstand: Henrieke 2, Mariska 1, rest 0.

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:
Bram Wildekamp
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)