Winst voor dames 2 in de streekderby

En met een ace van Cynthia wonnen we de wedstrijd!

O, nee, wacht. Dat was de allereerste bal in de allereerste set van de wedstrijd. Het punt werd in ieder geval gevierd alsof we al gewonnen hadden, dus met het fanatisme zat het wel goed. Niet zo raar ook, want in de streekderby tussen Setup’69 en SSS wil geen van de beide partijen verliezen. Alle punten werden aan onze zijde gevierd als een waar kampioensfeest. Ondergetekende vond het langs de kant staan en aanmoedigen misschien nog wel vermoeiender dan het spelen van de hele wedstrijd. Want we kunnen dan goed volleyballen, maar liedjes zingen kunnen we nog veel beter.

Maargoed, de wedstrijd. We mochten zaterdag aantreden in Scherpenzeel. Na de nederlaag van vorige week – waar wel een verslag van is gemaakt maar die vergeten is online te zetten – was het wel weer tijd voor een overwinning. Een wedstrijd tegen Setup brengt altijd wel extra spanning met zich mee, helemaal omdat zij zichzelf als kampioenskandidaat bestempelen. Een makkelijke pot zou het dus zeker niet worden.

Marloes en Rachel waren bereid gevonden om ons te versterken en eerstgenoemde mocht gelijk in de basis beginnen, omdat we maar 1 midden hebben die kan spelen momenteel. Maar ze greep de kans om te shinen met beide handen aan!

Cynthia begon dus met een ace aan de wedstrijd en vervolgens kwam er nog een tweede serviceserie overeen. Je weet dat je goed aan het serveren bent als de eerste libero al na enkele punten gewisseld wordt voor de tweede libero. We speelden scherp en netjes, en vierden ieder punt alsof ons leven ervan afhing. Onze passlinie stond goed en verdedigend raapten we veel van de vloer. Eigenlijk klopte alles en Setup had weinig in te brengen. Het resulteerde in een mooie 15-25 setwinst.

Ook in de tweede set gingen we als een speer van start en bij 5-1 nam Setup al de eerste time-out. Daarna lieten we de teugels echter iets vieren en lieten we de tegenstander in hun spel komen. Een paar slimme middenballetjes en goede services zorgden ervoor dat we op het cruciale moment tegen een achterstand aankeken. Op 24-21 leek Setup de stand in sets gelijk te trekken, maarrrr niets bleek minder waar. Op de service van onze aanvoerder – ik stond te trillen als een rietje – Rosanne kwamen we terug tot 24-23. Vervolgens liet Marloes met een gigantisch killblock even zien dat ze die basisplaats prima aankan (24-24). Setup kwam vervolgens op setpunt (25-24), maar serveerde zelf de bal uit (25-25). Van dat cadeautje namen we dankbaar gebruik en met twee punten op rij pakten we de set alsnog: 0-2 in sets!

In die beruchte derde doorgang zakten we zelf iets weg. Hier profiteerde Setup dankbaar van en ditmaal konden we niet terugkomen van een achterstand. Met 25-20 kwam de thuisploeg weer terug in de wedstrijd.

We keken ook in de vierde set kort tegen een achterstand aan. Maar op de service van Mariska – die uitstekend luisterde naar haar teamgenoten langs de kant – liepen we uit naar een mooie voorsprong. Deze voorsprong gaven we niet meer uit handen en mede door het verdedigende werk van Roelinda kon Cynthia haar aanvallers prima vinden. De blokloze en snoeiharde aanval van Laura was waarschijnlijk wel de mooiste aanval van de wedstrijd, maar iedereen kreeg de bal prima op de grond of via de handjes uit geslagen. Cynthia blokkeerde een bal in ruil voor een fles safari, Roelinda rende rondjes langs de wissels en Mariska hield ongeveer alleen op met zingen als ze zelf in de rally een balcontact maakte. Met 20-25 trokken we de set en overwinning naar ons toe.

Naast ons vierde ook dames 3 feest na hun 0-4 overwinning op Setup 2. Na wat Barneveldse vreugdedansjes en overwinningsliedjes kreeg Roelinda de bloemen uitgereikt voor de Vrouw van de Wedstrijd.

Om de winst te vieren gingen we vervolgens met z’n allen uit eten bij de Hebberd. En hoe lief: we kregen ook nog eens een rondje cadeau. Bedankt Albert! En daarnaast bleek ook nog dat wij helemaal niet zo luidruchtig zijn als sommige mannen in de vereniging. Toch altijd fijn om te horen! Braaf als we zijn hebben we stilletjes ons eten besteld en opgegeten, waarna we allemaal – wederom braaf – vroeg ons bedje opzochten.

We staan op dit moment op de 3e plek met een mooie 14 punten uit 4 wedstrijden. Zaterdag wederom een streekderby, ditmaal tegen het welbekende – we hebben een half team met oud sss-ers – Renswouw. Dat belooft een mooie pot te worden!

P.S. Bijna uit degradatiegevaar volgens Bertus, hoezee!