Meisjes B groeit als team op NOJK

Zaterdagochtend vertrok de Meisjes B in alle vroegte met veel (realiteits)zin om deel te nemen aan het NOJK 2023. Voldoende tijd tijdens de reis naar Nieuwleusen om helemaal klaar te zijn een leerzame, mooie en gezellig dag. En hoe is het verlopen….?

Wat een fantastische ervaring om als eerstejaars B mee te mogen spelen aan de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen. Eerlijk...? De extra (maar gezonde) wedstrijdspanning zat er natuurlijk heus wel in en bij het inspelen zag je direct dat de tegenstander al enkele jaren ervaring heeft als team of zelfs voornamelijk al met senioren gewend waren te spelen. Dit uitte zich door veel kracht, hoogte, snelheid en techniek. Logischerwijs een behoorlijk verschil t.o.v. het niveau wat we gewend zijn in de competitie en daarmee de aspecten welke gedurende de dag het grootste verschil maakte.

De eerste van de vier te spelen poulewedstrijden eindigde in een ruime 2-0 nederlaag. Wetende wat te verwachten, was het toch wennen aan dit niveau. Er werd gezamenlijk geconstateerd en afgesproken dat we hiermee de plankenkoorts voor de rest van de dag achter ons lieten en te focussen op onze eigen prestatie.

Dit had in wedstrijd twee direct effect. Ondanks grote verschillen in fysiek zetten de meiden grote stappen vooruit. Dit zorgde voor een steile prestatiecurve. Wel 2-0 verlies, maar de tegenstander kreeg het zeker niet cadeau. Ook hebben we deze wedstrijd de schroom van ons afgegooid waarmee we vanaf dat moment het meeste positieve, luidste TEAM van de dag waren geworden.

Wedstrijd drie was hiervan het logische gevolg; de volgende stap in niveau wat zich uitte in de wedstrijd. De meiden deden zichzelf hierin tekort door geen setwinst te boeken. Bevestiging van verbetering werd wel benoemd door de technische staf van de tegenstander: ‘Wat een wereld van verschil met jullie eerste wedstrijd…’

Dus bij de vierde en laatste wedstrijd was het voor iedereen wel duidelijk dat SSS een factor van belang was geworden. In onze beste wedstrijd boekten de meiden in de 1e set een ruimte winst, een beloning voor de stijging van het niveau gedurende de dag en het daaraan gekoppelde geloof en positivisme. Helaas bleek het toernooi wellicht 1 set te lang; winst kon geen vervolg gegeven worden in de tweede set. Iets wat wel degelijk tot de mogelijkheden behoorde maar een goede serviceserie van de tegenstander deed ons de das om. Dus de laatste wedstrijd speelden de meiden gelijk, echt een knappe prestatie en wellicht hadden ze deze zelfs wel moeten winnen.

SSS blonk deze dag uit in degelijkheid voortkomend uit een goede organisatie en echt hecht TEAMwork. Door taaiheid moest de tegenstander zelf haar punten maken, soms tot wel 4 pogingen aan toe. Als het al lukte… De meiden hebben deze dag voor henzelf een nieuw niveau als standaard neergelegd.

Dit perspectief hebben we mee naar huis genomen om verder te trainen en te groeien als team. Deze dag zijn flinke stappen gemaakt en we hebben gezien dat we met hard werken en geloof met vertrouwen de 2e seizoenshelft in mogen gaan.

NOJK MB 2

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)