Meisjes B1 accepteert geen verlies

Prrrrt... Het schelle fluitsignaal doet pijn in haar oren. Tot nu toe gaat alles mis. De eerste set werd verloren met 25-2, de tweede set zelfs met 25-1 en nu in de derde set is het al weer 22-0. De scheidsrechter staat te schaterlachen en of het niet niet genoeg is gooit het publiek ook nog propjes papier op het veld en roept “boehhh, boehhh”....

 

Ring... Ring... Helemaal nat van het zweet schrikt ze wakker. De arme wekker wordt knalhard van het tafeltje gesmasht en raakt precies de neus van Jan Smit. De levensgrote poster van haar idool had al eerder een beschadiging opgelopen, maar deze valt echt niet meer te recht te zetten. Gisterenavond had ze nog even snel met iedereen van haar team ge-es-em-est. Jippie!!! Vanmiddag is de eerste competitiewedstrijd in Wijchen. Ze is nu al zenuwachtig...  

 

Het is zaterdag 22 september, precies half-twee en de eerste set tegen meisjes-B1 van Trivos is begonnen. De tribune zit behoorlijk vol en het meegereisde publiek ziet van meet af aan een fantastisch spelend team. Vanaf het eerste moment nemen de Barneveldse deerns het initiatief en gunnen de tegenstander vrijwel niets. Er wordt goed en soliede gespeeld en de set wordt dan ook gewonnen met 15-25.

 

De tweede set verloopt ongeveer gelijk aan de eerste, behalve dan dat nog vaker de aanvalskanonnen in stelling kunnen worden gebracht. Alle drie de netposities worden knap en afwisselend door spelverdeelster Janine aangespeeld. Het is dan voor Ires, Dominique en Liesa een eitje om de bal ongenadig in het veld van de tegenstander te meppen. Ook deze set wordt gemakkelijk gewonnen met 16-25.

 

De derde set is begonnen en het lijkt wel of het team uit Wijchen vleugels heeft gekregen. Waren de meiden van Trivos in de eerste twee sets zo goed als verslagen, daar was nu niets meer van te zien. Het spelverdelen is inmiddels overgenomen door Esmee, maar wat ze ook probeert en wie ze ook aanspeelt, bijna niemand weet een bal te scoren. Het lijkt wel of er een andere tegenstander in het veld staat. Het publiek ziet gelukkig wel een knokkend SSS, prachtige verdedigingsacties van Ilja en fantastische services van Anne-Roos. Heel even lijkt het erop of het toch nog lukt, maar dan gaat het op een cruciaal moment fout. De teller moet helaas de stand 25-23 op het wedstrijd formulier schrijven. Best wel even slikken na zo hard werken.

 

De meiden uit Barneveld bewijzen dan een team te zijn. Nu even niet meer denken aan wat is geweest, maar alleen denken aan wat er nog komt. Dit moet de laatste set worden, want uiteindelijk hebben de meiden al bewezen beter te zijn. Het wordt vervolgens genieten voor zowel vriend als vijand. Er wordt door beide partijen het beste van het volleybal naar boven gehaald. Laura slaat enkele midaanvallen, met als gevolg dat de gehele sporthal staat te schudden op haar grondvesten. Uitstekend geplaatste services van Anoek in combinatie met honderd procent inzet van alle meiden heeft tot gevolg dat bij een stand van 23 punten de tegenstandster capituleert. De eindstand van de vierde set wordt dan 21-25. De eerste wedstrijd van SSS MB1 wordt gewonnen met 1-3, een uitstekende start van het seizoen.

 

Na afloop liet de coach weten tevreden te zijn. “De meiden hebben keihard gewerkt”. “Vooraf aan de wedstrijd had ik gezegd alleen een verlies te accepteren als de tegenstander ook echt beter zou zijn, niet als wij het zelf zouden verprutsen”. “Daar is goed naar geluisterd en alle meiden hebben als een team gewerkt”. “Iedereen heeft van de wedstrijd genoten". "We gaan de komende week weer heel serieus trainen, want we hebben ambities...”, zei de coach met een knipoog.

 

Volgende week, zaterdag 29 september, is de eerste thuiswedstrijd. Om 14.00 uur speelt SSS MB1 tegen Pegasus MB2 en hopen dan ook op veel steun van het thuispubliek te kunnen rekenen.

 

 

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)