Meisjes B1 maakt zo'n fout nooit meer

Met een rustig gangetje rijdt Vleer in zijn splinternieuwe bolide uit 1968 over de A1 richting Hoevelaken. Hij is op weg naar sporthal de Slag, waar vanmorgen om 11.15 uur zijn favoriete team zal aantreden tegen het 1e meisjes-B team van volleybalvereniging Surf. Vleer vraagt zich af of de naam Slag en Surf iets te maken heeft met volleybal, of dat het slaat op een zwemslag en een watergolf van het aangrenzende zwembad. Opeens weet hij het; een serve is geen surf.

Het is zaterdag 3 november en vandaag staat de wedstrijd tegen MB1 uit Hoevelaken op het programma. De vorige week heeft SSS MB2 daar nog met 3-1 van verloren, dus belooft het een spannende wedstrijd te worden. Vleer zoekt snel een rustig plekje op en wacht geduldig af...

Het fluitsignaal voor de eerste set klinkt en binnen een enkele minuten kijken de meiden uit Barneveld tegen een achterstand aan. Het loopt niet bepaald zoals gepland. Vleer ziet tot zijn schrik dat vrijwel alle punten voor Surf ontstaan door onnodige fouten van SSS. Dan opeens (!) staat het scorebord op 24-19. Geen telfout, geen vergissing, maar bittere werkelijkheid. De coach staat met zijn handen in het haar (nou ja, bij wijze van spreken) en weet het ook niet meer...

Het gevecht dat vervolgens wordt gestreden is meer dan fantastisch om te zien. De vele meegereisde supporters genieten. Vleer staat op de bank en ziet dat zijn meiden er nog steeds in geloven. Ze knokken zich zelfs naar de overwinning en de set wordt gewonnen met 25-27!

In de tweede set lijkt het erop dat de meiden uit Hoevelaken zich gewonnen hebben gegeven. De service en de aanval van SSS begint een stuk beter te lopen en de set wordt dan ook verdiend gewonnen met 19-25. Dat geeft een goed gevoel en vol overtuiging wordt aan de derde set begonnen.

Vleer is er niet gerust op. Hij ziet de ene na de andere service van SSS in het net belanden en ook de aanval lijkt af en toe meer gericht op de achterwand, dan op het veld van de tegenstander. Nog nooit had hij zijn geliefde team zoveel fouten achter elkaar zien maken. De set gaat dan ook verloren met 25-23.

De vierde set is van groot belang. Op een vijfde set zit immers niemand te wachten, tenminste niemand uit het kamp van Barneveld. Al direct na het fluitsignaal neemt SSS het initiatief. Wat enkele minuten geleden nog allemaal mislukte, gaat nu wel goed. De servicedruk van SSS ontregelt de pass van de tegenstander en vrijwel elke aanval van Surf weten de Barneveldse meiden keurig te pareren. Vleer kijkt tevreden en ziet dat zijn meiden deze set winnen met 17-25.

De coach is na afloop gematigd tevreden. "We hebben Surf eigenlijk een beetje onderschat". "Zo'n fout zullen we nooit meer maken, want het is ons bijna duur komen te staan". "Gelukkig hebben de meiden veerkracht getoond en was het vooral de vechtlust die de wedstrijd in ons voordeel heeft beslist".

Volgende week zaterdag speelt MB1 thuis om 14.00 uur tegen Woudenberg MB1. De eerste thuiswedstrijd in de A-hal, waarbij het publiek vanaf de tribune weer als vanouds een goed overzicht heeft.