Meisjes B1 vindt knokken één van de leukste dingen

De stand op het scorebord is 14-0 en de eerste set lijkt gestreden. Ires staat meer dan goed en foutloos te serveren. Na elk gescoord punt kijken alle meiden van het team even op naar de tribune en zien nog steeds die ene lege plek.

 

Zijn vrouw Muis had nog zo gezegd: doe voorzichtig met dat trapje! Vleer luisterde niet. De lamp was stuk en zoiets repareren kan toch iedereen. Niet dus. Het trapje kantelde, net op het moment dat Vleer z'n beide voeten op de bovenste trede had gezet. Nu zit hij met een dikke ijszak op z'n enkel in een hoekje van de bank. Thuis.

 

Het is zaterdag 10 november en we kijken om een hoekje in de sporthal de Meerwaarde waar vanmiddag meisjes-B1 van Woudenberg haar wedstrijd speelt tegen SSS meisjes-B1. Het is geen onbekend team voor de Barneveldse deerns, want deze groep meiden was ook een van de tegenstanders tijdens het plaatsingstoernooi in juni. Toen werd er redelijk gemakkelijk van gewonnen, maar of dat vandaag ook zal lukken...

 

Vleer zal er vanmiddag in elk geval niet bij zijn, maar de tribune is inmiddels wel helemaal vol gestroomd. Veel ouders, familie, vrienden en vriendinnen zijn speciaal gekomen om onze meiden aan te moedigen. De stand op het scorebord is geen illusie, het is echt 14-0. De pass van SSS loopt goed, zodat Esmee lekkere set-ups kan geven op alle aanvalsposities. Daardoor raken de meiden uit Woudenberg in Barneveld de weg helemaal kwijt, met als gevolg dat deze eerste set eenvoudig wordt gewonnen met 25-5.

 

De tweede set begint en de gasten van SSS beginnen een beetje tegen te sputteren. De aanvalskracht van (jarige) Anne-Roos ontmoedigt vervolgens elk sprankje hoop en als dan ook nog de enkele tegenaanval vakkundig wordt afgeblokt door Dominique en Ilja, wordt ook deze set verdiend met winst afgesloten. Het scorebord geeft 25-12 aan.

 

Het gaat tot nu toe zo gemakkelijk, dat er wordt afgesproken om in de derde set de drie-meter diagonaal en de pipe aanval te gaan uitproberen. Voor de lezer die misschien iets minder bekend is met volleybal; een pipe is een aanval van achter de drie-meter-lijn, die gespeeld wordt door de mid-achter.

 

Het loopt niet lekker. Nee, het loopt opeens helemaal fout. De meiden uit Woudenberg voelen dat er mogelijkheden zijn en tegen het einde van de set staan de meiden van SSS maar liefst 5 punten achter. Dat is niet de bedoeling en de coach probeert als laatste redmiddel om al zijn wisselspeelsters in te zetten. Dit onder het motto: als we dan toch een set verliezen, dan moeten we er ook allemaal aan hebben meegedaan. Dat is immers goed voor het teamgevoel.

 

Net als vorige week in Hoevelaken, blijkt dat SSS meisjes-B1 kan knokken. Een team meiden dat niet bij de eerste de beste tegenslag de koppies laat hangen, maar er met elkaar voor gaat. Het publiek ziet misschien niet het mooiste volleybal van de dag, maar wel het meest spannende. Terug knokken van een flinke achterstand is en blijft altijd één van de leukste dingen in het volleybal. Zeker als het in het voordeel van je eigen team uitpakt. We zien spetterende aanvallen van Anoek, Laura en Liesa, die soms hard, soms tactisch, maar in elk geval knap worden binnen geslagen. De derde set wordt uiteindelijk nipt gewonnen met 25-23. Beide coaches vragen zich toch heel even af of de meiden het bewust zo spannend hebben willen maken...

 

In de vierde set nemen de meiden van SSS al meteen het heft in handen. Ze gunnen Woudenberg nu toch echt geen enkel punt meer, wat natuurlijk de spanning niet ten goede komt. Niks spanning, het gaat vandaag om de 5 punten en alle meiden van het team zijn ook stellig van plan om die vanmiddag te gaan opeisen. Het loopt weer als vanouds. Janine scoort zelfs met haar service een paar directe punten. Het team straalt, het publiek geniet en de beide coaches kijken tevreden. De eindstand van de vierde set wordt 25-8.

 

Na afloop belde de coach nog even met Vleer: “Het was geen spetterende wedstrijd, maar alle meiden hebben gedaan wat er gedaan moest worden”. “Het niveauverschil was vandaag vrij groot en dan is het erg lastig om je eigen spel te spelen”. “Wij zijn bijna van het trapje gevallen”. De glimlach van de coach ziet Vleer gelukkig niet.

 

Volgende week speelt meisjes-B1 om 11.00 uur in Nijmegen tegen VoCASA meisjes-B1. Deze meiden waren vandaag te gast bij SSS meisjes-B2, die daar helaas van hebben verloren. Het belooft dus zaterdag erg spannend te gaan worden.

0
0
0
s2smodern
BKV-breed

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:
Bram Wildekamp
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)