Meisjes B1 heeft een eigen muur

De Chinese muur is 6259 kilometer lang en diende ooit om het keizerrijk te beschermen tegen vijandelijke volken. De Berlijnse muur was ruim 45 kilometer lang en diende om te voorkomen dat mensen van het oosten naar het vrije westen konden vluchten. De Barneveldse muur is 9 meter lang en is bedoeld om vijandelijke aanvallen te pareren. Deze muur is eigendom van meisjes-B1. Vleer ziet in gedachten een stevige stenen muur met hier en daar enkele kijkgaten. Net als in de tijd van de middeleeuwen, kijkgaten waar ook de aanvalskanonnen gemakkelijk doorheen konden vuren.

Vleer parkeert zijn bolide en baant zich strompelend een weg door de sneeuw. Heel voorzichtig, want na zijn val onlangs van het keukentrapje had hij het wel gezien. Vleer is op weg naar de sporthal de Ark van Oost in Nijmegen waar vandaag, zaterdag 8 december, zijn meiden moeten optreden tegen Pegasus meisjes-B1. Een sterk team, dat nog steeds kans maakt op een hoge eindnotering. Daarover maakt Vleer zich nu nog geen zorgen, eerst maar een veilig plekje op de tribune en dan ziet hij wel verder.

Het is vandaag een uiterst belangrijke wedstrijd. Bij een overwinning is de kans vergroot om volgende week kampioen te worden en – wat nog veel belangrijker is – zo goed als zeker te promoveren naar de hoofdklasse.

De wedstrijd begint iets later dan gepland, maar gaat voortvarend van start. Al snel blijkt het vooral de servicedruk van SSS die de meiden uit Nijmegen doet wankelen. Bij elke tegenaanval trekken de meiden uit Barneveld hun muur op, precies zoals was afgesproken. Een enkele keer maakt de tegenstander gebruik van een open gebleven kijkgat, maar dan wordt onmiddellijk de tweede verdedigingslinie met succes ingezet. De eerste set wordt verdiend gewonnen met 25-16.

De tweede set ziet Vleer tot zijn genoegen hetzelfde vastberaden spel. Bij een stand van 23-13 morsen de meiden uit Barneveld nog wel enkele punten, maar staat het Pegasus niet toe om veel dichterbij te komen. De set wordt gewonnen met 25-15.

Dan is het tijd voor de derde (!) set en alle meiden hopen stiekem dat ze dit keer niet worden opgesteld. Het derdesetsindroom... Vleer ziet het al; erg veel foute services, onnodige fouten en misverstanden. Het hoopt zich op en al snel is de achterstand niet meer weg te werken. Zelfs de inmiddels beruchte muur lijkt helemaal ingestort. Vleer zucht, maar weet ook dat het dan de volgende set wel weer goed komt. De set gaat verloren met 17-25.

Snel vergeten en vol enthousiasme wordt aan de vierde set begonnen. Het publiek laat goed van zich horen en dat zet natuurlijk aan tot extra energie. De muur van de eerste twee sets is weer gerepareerd en de meiden van Pegasus slagen er niet meer in het team van SSS uit haar ritme te halen. De laatste set wordt gewonnen met 25-13.

Vleer pakt zijn rekenliniaal. Vier punten erbij, dat wordt totaal dus 40 punten voor SSS. Hiermee staan zijn meiden veilig voor de 2e of misschien wel de 1e plaats. Dat betekent in elk geval promotie! Vleer maakt een vreugdedans, hetgeen met gefronste wenkbrauwen wordt gadegeslagen door het thuispubliek. Als volgende week in Barneveld de meiden B2 nou eens kans zouden zien om 1 set van Trivos af te snoepen, dan is daarna 1 set tegen Isala '77 voldoende voor het kampioenschap. Zo'n kunstje hebben de meiden van de B2 vorige week immers ook geflikt...

De wedstrijd is voorbij en de meiden van het team zingen een bedankje richting hun coach, die daardoor helemaal in verlegenheid raakt. “Het was vandaag een belangrijke wedstrijd en alle meiden hebben keihard gewerkt om het gestelde doel te bereiken.” “Volgende week kan ik er helaas niet bij zijn, maar de ervaren topcoach Meindert Blanken zal zijn uiterste best doen om de meiden naar de overwinning te loodsen.”

Volgende week zaterdag 15 december speelt meisjes-B1 haar laatste wedstrijd om 13.30 uur in sporthal de Meerwaarde. Even daarvoor speelt meisjes-B2 om 11.15 uur tegen Trivos-B1, die op 4 punten afstand op de tweede plaats staat. Het beloofd dus een  spannende volleybaldag te gaan worden. Alle meiden rekenen op heel veel support!