Meisjes B1 speelt met een kluts

Teleurgesteld kijkt hij om zich heen. Nog geen kilometer van huis, opeens een zacht gesis nadat een punaise zich in de voorband van zijn fiets had geboord. Doorfietsen kost al gauw een nieuwe binnen- én buitenband en dat zal minstens 30 euro afrekenen worden. Tenminste, als de velg het overleeft, anders wordt het nog meer. Vleer kijkt op zijn horloge. Verder lopen betekent te laat bij de wedstrijd, maar 30 euro is wel veel...

 

Het is zaterdag 19 januari en meisjes-B1 speelt vanmiddag om twee uur haar wedstrijd tegen meisjes-B1 van Scylla uit Wageningen. Het inspelen is nog maar net begonnen als Ilja tegen een bank botst. Alle meiden houden hun adem in, want ze blijft liggen. Gelukkig is er snel deskundige hulp ter plaatse, maar het blijkt allemaal toch ernstiger dan gedacht. Ilja kan niet verder met de wedstrijd en wordt naar huis gebracht. De verslagenheid is duidelijk van de gezichten van alle meiden en de beide coaches Kees en Simone af te lezen. Maar ja, “the show must go on” en het inspelen wordt hervat.

 

Vleer is inmiddels hijgend en puffend op de tribune aangeschoven. De wedstrijd is halverwege de eerste set, maar het is hem al snel duidelijk dat er een bedrukte sfeer heerst. Hij mist het plezier en het enthousiasme van de Barneveldse meiden. De eerste set wordt wel gewonnen met 25-20, maar de stralende gezichten hebben meer weg van de lach van een bekende Barneveldse boer met kiespijn.

 

Als Vleer hoort wat er is gebeurd, begrijpt hij waarom zijn favoriete team maar niet op stoom komt. Dit is dus niet het bekende dieseleffect, dit is iets waar je je als team overheen moet proberen te zetten. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het gaat immers wel om een teamgenoot.

 

De tweede set gaat verloren, ondanks dat het spel aan de kant van SSS toch beter is geworden. Op het scorebord staat opeens de stand 20-25. Best wel een beetje wrang.

 

Inmiddels weten de meiden ook dat niemand gebaat is met spel van dit niveau en ze besluiten met elkaar om er nog eens even flink tegenaan te gaan. De pass loopt goed, er zijn vrijwel geen servicefouten, Janine maakt uitstekende keuzes en weet de aanvalsters Anne-Roos en Dominique op het juiste moment in stelling te brengen. Die weten op hun beurt weer krachtig door de verdedigingslinies van de tegenstander heen te breken. Ook Ires heeft inmiddels de gaten gevonden en weet Scylla herhaaldelijk te verrassen. Het publiek ziet gelukkig weer een SSS zoals ze dat graag zien. Liesa scoort verschillende keren knap op de diagonaal, waardoor de meiden uit Wageningen helemaal de kluts kwijt zijn. Diezelfde kluts raken de meiden van SSS niet meer kwijt en vastberaden wordt er doorgespeeld. De set eindigt in 25-19.

 

Aan de scheidsrechter moet worden beloofd dat er geen 5e set gespeeld gaat worden, zodat de volgende wedstrijden ook op tijd kunnen beginnen. Daar is iedereen het mee eens en vol enthousiasme wordt aan de vierde set begonnen. Esmee gaat spelverdelen en voor de verandering gaat Anoek deze keer als buitenaanvalster van start. Een positie die ze eigenlijk ook heel stiekem ambieert. De eerste bal gaat zo hard in het net, dat de beide palen even staan te trillen (dit wil ze natuurlijk niet lezen). Spelen “op buiten” is even wennen, maar dat even is - zoals het woord al zegt - even. De tweede bal slaat ze genadeloos binnen, met als gevolg dat ze nu zelf mag gaan serveren. Perfecte services, die de pass bij Scylla helemaal ontregelt en zelfs een enkele ace oplevert. Ook Laura is weer helemaal terug en heeft haar kanonskogels weer uit de hoge hoed gehaald. Verpletterend slaat ze de bal met een echte (!) eerste tempo aanval langs het blok. Het publiek geniet en Vleer loopt op de tribune vrolijk heen-en-weer te huppelen. Ook deze laatste set wordt - na een spannende eindfase - verdiend gewonnen. De stand is dan 25-20, waardoor de wedstrijd eindigt in een 3-1 overwinning.

 

Vleer is opgelucht en hij kan nog net de coach - voordat hij met het team aan de nabespreking begint - om zijn mening vragen. ”Vanmiddag hebben we ver beneden ons niveau gespeeld.” “Natuurlijk speelt de blessure van Ilja een rol, maar dat kan nooit de enige oorzaak zijn.” “Het lijkt wel of de meeste meiden niet voldoende uitgerust waren.” Met een knipoog naar Vleer ”Misschien zijn er enkele meiden gisteren wel tot heel (!) laat wezen stappen, ik zal het straks eens vragen...”

 

Vleer stopt de kluts van meisjes-B1 in zijn tas, want die hebben ze de volgende week weer hard nodig. Hij gaat vervolgens op zoek naar een lift, want om nu ook nog eens terug naar huis te moeten lopen... Nee, daar heeft hij in deze ijzige kou toch helemaal geen zin in. Zeker niet met zo'n zware tas.

 

Volgende week gaat meisjes-B1 van SSS een poging doen om de ongeslagen status van dit seizoen voort te zetten. De wedstrijd tegen Alterno meisjes-B1 begint om 10.30 uur in de Alternohal aan de Waleweingaarde te Apeldoorn.

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)