Meisjes B1 slikt een pilletje om beter te worden

Vleer gooit het zorgvuldig gevouwen vliegtuigje met een krachtige armzwaai door de lucht. Op school leerde hij over aerodynamica en hoe het komt dat een vliegtuig heel lang kan blijven zweven. Tijdens de gymnastiekles vertelde de docent, die zelf ook had gevolleybald, hoe je een bal zwevend en zwabberend door de lucht kan laten vliegen. Maar een bal heeft geen vleugels en zijn vliegtuigje wel. Het papieren kunstwerk krulde zich al na enkele meters - in een verticale lijn – neerwaarts in de bloempot op het dressoir. De arme orchidee verloor daarbij ook nog eens haar laatste bloem. Vliegtuig gecrasht!

 

Het is zaterdag 26 januari als Vleer mijmerend over floaters, zwabberende services en zwevende ballen richting Apeldoorn rijdt. Vanmorgen is de wedstrijd van zijn favoriete team tegen Alterno meisjes-B1. De meiden van SSS hebben dit seizoen nog geen enkele wedstrijd verloren en ook vandaag is er natuurlijk geen reden om te vrezen.

 

Vleer weet nog niet dat zijn team kampt met blessures en er vandaag maar zes van de negen meiden kunnen spelen. Hij kijkt dan ook verbaasd als de eerste set van start gaat met spelverdeelster Esmee als aanvalster. Even denkt Vleer dat ze extra mag spelen omdat ze vandaag jarig is, maar dat past natuurlijk niet echt in de doelstellingen van een prestatieteam.

 

De eerste set begint en de meiden uit Barneveld komen al snel op achterstand. Het spel van beide teams is goed en van een opvallend hoog niveau. Dit is waar iedereen naar heeft uitgekeken; wedstrijden spelen waarbij het beste uit jezelf naar boven kan en moet worden gehaald. Helaas zien de meiden van SSS geen kans meer om de achterstand weg te werken en gaat de eerste set verloren met 25-14.

 

Met het gevoel “nog lang niet verslagen” te zijn, wordt aan de tweede set begonnen. Het publiek wordt getrakteerd op volleybal van de bovenste plank en tot aan de laatste bal houdt Vleer zijn adem in. Hij begint ook al behoorlijk blauw aan te lopen. De set gaat nipt verloren met 26-24, maar het was genieten van begin tot eind.

 

Dan maar een vijfsetter, zo vinden coach en alle speelsters. Er wordt geknokt voor elke bal, de service loopt prima, de pass is zelden zo goed geweest en ook de aanval wordt regelmatig vol overtuiging binnen geslagen. Wat bitter als dan net aan het einde van de set een paar ongelukkige momenten de wedstrijd moeten beslissen. Het wordt net als de voorgaande set 26-24. Tikkeltje jammer.

 

Helaas zien de Barneveldse meiden geen kans meer om in de vierde set het niveau van de voorgaande sets te behalen. Vleer zit op het puntje van de bank en volgt alle perikelen op het veld gespannen. Vol bewondering ziet hij strakke floater services over en weer, nog steeds niet helemaal begrijpend hoe het komt dat ballen niet verticaal, maar alleen horizontaal zwabberen. Opeens staat het scorebord op de stand 25-11. Teleurgesteld, maar met opgeheven hoofd, verlaten de meiden van SSS het veld.

 

Dit is de eerste competitiewedstrijd van het seizoen die verloren is gegaan en dat is toch wel een vreemde ervaring, noem het maar gewoon een bittere pil. Een pil is nooit lekker, maar die slik je snel door en dan gaat het daarna meestal weer een heel stuk beter (want daar zijn pillen immers voor)...

 

Na afloop blijkt de coach tevreden. “Alle meiden hebben keihard gewerkt en van alles geprobeerd, maar we moesten toch een meerdere erkennen in het team van Alterno.” “In tegenstelling tot vorige week, waarbij we in een mindere wedstrijd met 3-1 hebben gewonnen, was dit een wedstrijd waar iedereen op hoog niveau heeft gespeeld.” “Natuurlijk verdien je het dan om met een paar punten naar huis te gaan en dat lukte ook bijna.” “Door dit soort wedstrijden te spelen wordt iedereen weer een stukje beter en dat is uiteindelijk toch het doel.”

 

Volgende week speelt meisjes-B1 weer een uitwedstrijd, maar dan tegen Langhenkel Orion meisjes-B1 in Doetinchem. De wedstrijd begint om 11.00 uur.

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)