Meisjes B1 trakteert het publiek

Hij had 's morgens eerst nog even op de kaart gekeken. Het is verder dan gedacht, maar in een uurtje moet het lukken.

 

Het is zaterdag 2 februari en precies om kwart over negen vertrekken drie auto's vanaf de Meerwaarde richting Doetinchem. Een vierde auto sluit onopvallend aan. Vleer is niet van plan om vandaag verkeerd te rijden of te laat te komen.

 

Vanmorgen treft meisjes-B1 van SSS het meisjes-B1 team van Orion uit Doetinchem. Een krachtige tegenstander. Orion is genoemd naar het sterrenbeeld dat “jager” betekend. Het laatste wat de meiden uit Barneveld van plan zijn, is om vandaag als “prooi” te dienen. Integendeel!

 

Tijdens de laatste wedstrijd van SSS tegen Alterno zagen de meiden uit Barneveld geen kans om een set te pakken en eerder had Orion al van Alterno met 3-1 gewonnen. Er is vandaag dus geen gemakkelijke klus te klaren, maar de meiden hebben er allemaal erg veel zin in. Helaas zijn Anoek en Ilja voor langere tijd uitgeschakeld als gevolg van een blessure, maar zijn uiteraard wel op de bank aanwezig om de rest van het team aan te moedigen.

 

De wedstrijd verloopt helaas niet helemaal volgens het scenario van SSS. De servicedruk van Orion is groot, waardoor de pass regelmatig niet goed bij de spelverdeling komt. De spanning houdt de meiden voor een groot deel in de greep, met als gevolg dat er veel onnodige fouten worden gemaakt. Vleer turft net iets teveel servicefouten en ook valt het hem op dat het plafond in deze zaal - waar ook eredivisie wordt gespeeld - heel erg laag is. Toch is het niveau van wedstrijd bijzonder goed en wordt het publiek regelmatig getrakteerd op fantastische rally's en spectaculaire aanvalsacties. Het ziet er allemaal technisch goed verzorgd uit en er is aan beide kanten van het net geen enkel gepruts of geprik waar te nemen.

 

Vleer zit op het puntje van de tribune en geniet weer met volle teugen. Na een zinderende laatste set, waarbij een voorsprong van 19-22 helaas net niet kan worden verzilverd, gaat de winst vandaag naar Doetinchem. De setstanden zijn 21-25, 19-25, 15-25 en 22-25.

 

De coach vertelde na afloop toch tevreden te zijn. “Natuurlijk gaan we voor de winst.” “Vandaag hebben we de wedstrijd niet gewonnen, maar we zijn zeker niet als losers van het veld gegaan.” “Er werd goed samengewerkt en al had de derde set een wat mindere fase, in de vierde set herpakte de meiden zich goed en werd er weer als een collectief gewerkt.” “Ook al is dit de tweede wedstrijd op rij die verloren is gegaan, we gaan steeds beter spelen en de onderlinge verschillen worden steeds kleiner.” “We hebben inmiddels twee van de drie sterkste teams van de competitie gehad en veel geleerd.”

 

Vleer kijkt peinzend voor zich uit en voelt enig medelijden met de coach. Hij weet als geen ander dat het lot van een verliezende coach niet veel goeds brengt.

 

De volgende wedstrijd is op 23 februari in sporthal de Meerwaarde. De aanvang is om 16.00 uur en er zal worden gespeeld tegen Dynamo meisje-B1, hetzelfde team dan SSS tijdens het plaatsingstoernooi voor de hoofdklasse in Borne heeft uitgeschakeld. Er is dus nog een kleine sportieve rekening te vereffenen...

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)