Meisjes B1 speelt een vakantiewedstrijd

Terwijl Vleer op het balkon van zijn Oostenrijkse bungalow geniet van een overheerlijke schnaps, dwalen zijn gedachten af naar Barneveld. Het is vakantie en vandaag kan hij dus niet bij de wedstrijd zijn. Helemaal niet erg, want het team is toch incompleet. Vanmorgen was hij Laura nog tijdens een afdaling tegengekomen en vanmiddag botste hij bijna tegen Dominique op. Daarbij het blessureleed van Ilja en Anoek opgeteld, bedacht Vleer zich dat hij toch maar beter van het fraaie uitzicht van het sneeuwlandschap kan genieten, onder het genot van een glaasje vergist vruchtensap.

Wat Vleer nog niet eens weet, is dat Anne-Roos de finale van het scholentoernooi in Assen heeft bereikt en dus zeer waarschijnlijk niet op tijd in Barneveld zal zijn. Van de overgebleven vier meiden blijkt ook nog eens dat niet iedereen even fit is, waardoor het er even op lijkt dat de coach in een shock terecht zou gekomen.

Eerder al bleek de wedstrijd tegen Dynamo - die om onverklaarbare reden in de vakantie moet worden gespeeld - niet te verzetten. Gelukkig waren Daniëlle en Iris van meisjes-B2 bereid om na hun eigen wedstrijd mee te spelen bij meisjes-B1. Omdat het nog onduidelijk was of Anne-Roos wel op tijd terug zou zijn, werd aan Eline gevraagd of zei - in geval van nood - ook zou willen helpen. Dat bleek geen probleem, zodat de wedstrijd vandaag in elk geval door kan gaan.

Anne-Roos is gelukkig net op tijd terug, zodat in de basis kan worden gestart met Janine, Ires, Iris, Lisa, Anne-Roos en Daniëlle. Omdat de geplande tellers waarschijnlijk ook ergens in de Oostenrijkse Pyreneeën aan het priksleeën zijn, wordt de teltafel door het duo Ilja en Anoek bemenst.

De meiden van Dynamo uit Apeldoorn spelen goed en weten vrij veel aanvallen van SSS om te zetten in een tegenaanval. Op hun beurt doen de meiden uit Barneveld weer hetzelfde, waardoor soms lange slopende rally's ontstaan. Het in grote getale aanwezige publiek geniet dan ook van begin tot eind!

De eerste set eindigt in een ruime 25-13 overwinning voor SSS, maar de tweede set weten de meiden uit Barneveld het niveau van de eerste set niet te consolideren. Die set gaat dan ook verloren met 17-25.

De derde en de vierde set wordt gestart met Esmee als spelverdeelster en ook zei weet de aanvalsters steeds kundig en goed gevarieerd aan te spelen. Hoe fijn is het dat Eline er bij is, want ze blijkt hard nodig om zo af en toe een speelster even rust te geven, zodat die dan weer haar accu kan opladen. De derde set gaat dan wel verloren met 18-25, maar de vierde set is weer voor SSS en wordt gewonnen met 25-20.

De vijfde set wordt het nog even erg spannend, maar na het wisselen van helft op een stand van 8-7, blijkt het kaarsje van SSS opgebrand. De set gaat verloren met 10-15, waardoor deze bijzondere vakantiewedstrijd eindigt in een 2-3 “net-niet-gewonnen” stand.

Na afloop blijkt de coach - ondanks het matige resultaat - enthousiaster dan de meeste speelsters van zijn team. “Dat we vandaag gespeeld zouden hebben met een minder team, doet absoluut te kort aan de uitstekende inzet en prestaties van de drie meiden uit de B2.” “Vandaag is aangetoond dat SSS beschikt over een groot aantal talentvolle meiden die allemaal klaar staan om elkaar te helpen en het beste volleybal uit zichzelf naar boven weten te halen.” “De overgebleven meiden van het eigen team deden daarnaast ook nog eens stapje meer, waardoor het uiteindelijk een wedstrijd van een redelijk hoog niveau is geworden.”

Volgende week speelt meisjes-B1 om half-drie tegen meisjes-B1 van EVV in sporthal het Huiken te Elburg. Vooral voor de coach wordt dit een bijzondere wedstrijd, want hij heeft deze meiden twee jaar geleden bij de C-jeugd getraind.