Meisjes B1 kent ups- en downs en tenslotte een up

In de verte is de afgeplatte kerktoren van het monumentale stadje Elburg al goed te zien. Na de brand van 1693 heeft niemand de moeite genomen om er weer een toren op te zetten. Vleer begrijpt het wel; veel nut heeft zo'n toren niet en ze hebben daar wel iets anders te doen in Elburg, volleyballen bijvoorbeeld.

 

Volleybalvereniging EVV en SSS hebben iets met elkaar. Regelmatig spelen de eerste damesteams in de voorbereiding van het seizoen oefenwedstrijden tegen elkaar en ook in de competitie ontmoeten beide verenigingen elkaar vrijwel elk seizoen en op elk niveau. Soms gaat er een speler of trainer van EVV naar SSS en soms andersom.

 

Vandaag spelen de teams van meisjes-B1 tegen elkaar en Vleer heeft gehoord dat de coach van SSS twee jaar geleden het team van EVV heeft getraind. Een wedstrijd dat in elk geval voor de coach iets weg zal hebben van een reünie, maar wel met een sportieve strijdlust in beide kampen.

 

Onderweg had Vleer nog even contact met het thuisfront en hoorde tot zijn grote schrik dat Anne-Roos geveld was door griep en er dus vanmiddag niet bij kan zijn. Ook Liesa en Janine zijn niet helemaal tiptopfit, dus kan je voorzichtig spreken van “ongelukkige pech”. Het idee om SSS MB1 om te dopen tot een G team, zoiets als SSS MG1 (Meisjes Geblesseerd 1), is misschien toch zo gek nog niet.

 

De tribune loopt vol en Ilja wordt net als vorige week ingezet als teamverzorgster. Met de zes overgebleven meiden worden afspraken gemaakt en vastgesteld dat spelverdeelster Esmee op de diagonaal gaat aanvallen, waardoor Liesa de positie van Anne-Roos zal innemen. Beide midaanvalsters Dominique en Laura spelen op hun eigen plek en ook Ires en Janine spelen op hun vertrouwde posities. Vleer wacht gespannen af.

 

De eerste set is al van meet af aan erg spannend. Het luidruchtige publiek van Elburg ziet geen kans om het spel van de Barneveldse meiden negatief te beïnvloeden. De set eindigt na een zinderend slot in de stand 28-30 voor SSS, met een hoog entertainment gehalte.

 

De daaropvolgende set lijkt het erop of de Elburgse meiden helemaal gedesillusioneerd zijn. Was er enkele minuten geleden nog hogeschool volleybal vertoond, nu is daar niet veel meer van over. De set wordt eenvoudig door SSS gewonnen met 13-25.

 

Vleer gaat rustig achterover zitten en denkt al aan terugweg. Hij kan thuis trots vertellen dat “zijn” meiden weer de beste zijn. Vleer heeft in gedachten het verslag voor het Barnevelds roddelblad al helemaal in een fraai lijstje gekleurd. Wat kan er nu nog misgaan?

 

Heel veel! Het lijkt wel of er helemaal niet van veld is gewisseld. Want was het zojuist SSS dat domineerde, nu is het EVV. De servicefouten van SSS zijn al lang niet meer op één hand te tellen en zonder een goeie service is winnen een utopie (een onmogelijke werkelijkheid). De derde én de vierde set gaan verloren met 25-13 en 25-12. Nou, probeer dan maar eens vrolijk te blijven kijken.

 

Vleer ziet wel dat de coach nog het volste vertrouwen heeft in zijn team. Uiteindelijk is dit voor hem een wedstrijd waarbij er eigenlijk geen verliezer behoort te zijn, maar als er dan toch iemand moet winnen, is dat natuurlijk SSS. Hij overlegt even met Ilja en beide zijn van mening dat het vandaag weer eens een keertje tijd wordt voor een klinkende en succesvolle vijfde set voor SSS.

 

Net als de afgelopen week wordt van kant gewisseld met een 8-7 achterstand. Maar wel met een groot verschil; alle meiden stralen. Ze geloven er nog helemaal in. Na korte tijd komt Laura aan service en laat ze vervolgens zien waarom ze in het beste team van SSS zit. Elke service wordt met zoveel overtuiging geslagen, dat EVV geen kans ziet om de bal onder controle te krijgen. De meiden uit Elburg krijgen tenslotte nog één kans om te serveren, maar de wedstrijd is gestreden en na een leuke laatste rally gaat SSS met de winst naar huis.

 

Vleer is tevreden en vraagt aan de coach wat hij er van vond. “Een wedstrijd met enorm veel ups- en downs.” “Hoe dat precies komt weet ik niet en ik zal er eerst nog even een nachtje over moeten slapen.” ”Het is vandaag weer bewezen dat een belangrijk deel van het spel in het hoofd van elke speelster plaatsvindt.” “Daarnaast speelde vanmiddag de fysieke conditie (?) ook een belangrijke rol.” “We gaan in elk geval allemaal naar huis met een goed gevoel.” “Alle meiden hebben zich op de juiste momenten meer dan 100% ingezet om vandaag als winnaar de deur uit te gaan en dat is gelukt.”

 

Vleer knikt en denkt aan de woorden van een bekend voetbaltrainer “Je begrijpt het pas als je het door hebt”.

 

Volgende week speelt meisjes-B1 weer een thuiswedstrijd om 14.00 uur tegen Hevo uit Heino. Dit team staat weliswaar hoger op de ranglijst, maar heeft tot nu toe nog niet de allersterkste teams uit de competitie getroffen.

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)