Meisjes B1 zorgt voor onvoorspelbaar volleybal

Vandaag speelt meisjes-B1 weer een belangrijke thuiswedstrijd. Vleer is extra vroeg gekomen omdat hij nu wel eens een keer de beste plek op de tribune wil innemen. Hij denkt terug aan de tijd dat hij zelf nog in het eerste prominententeam speelde. Toen je alleen een punt kreeg als je zelf serveerde en vervolgens scoorde, toen een set bij 15 punten afgelopen was en toen het net nog een belangrijk doel had en nooit of te nimmer aangeraakt mocht worden. Tegenwoordig mag je maatje zelfs het net naar beneden trekken, zodat je er vervolgens gemakkelijk de bal overheen kan slaan. Nee, vroeger was alles beter, toen was er ook altijd voldoende plaats op de tribune...

Vandaag is het 1e meisjes-B team van Heino op bezoek. Net als vrijwel alle teams waar tegen de meiden van SSS dit seizoen uitkomen, is ook volleybalvereniging Hevo een club met een uitstekende jeugdopleiding en daarom op voorhand lastig te verslaan. Vleer gaat er eens gemakkelijk voor zitten. Hij heeft er zin in, want vanmiddag zijn - sinds lange tijd - weer de meeste speelsters aanwezig en wat het belangrijkste is, ze zijn fit!

Al na enkele minuten gaat de altijd rustige Vleer onrustig aan zijn snor zitten draaien. De puntige krullen wijzen als een vishaak recht omhoog. Geen goed teken en het geeft een goed beeld van het verloop van de wedstrijd. Alles gaat mis en naast anderhalve hand vol servicefouten ziet Vleer ook nog eens dat de aanval regelmatig gericht is op de achterwand. Met een stand van 11-25 wordt beschaamd van kant gewisseld.

De tweede set gaat al wel iets beter, maar het spel zoals Vleer dat gewend is blijft uit. Hij ziet dat de coach koortsachtig staat te bladeren in het handboek “coachen voor dummy's”. Kennelijk vindt hij daarin de oplossing niet, want ook deze set moeten de meiden uit Barneveld buigen voor het team van Hevo. Het scorebord geeft 18-25 aan.

Er valt een stilte in de zaal. Hier had niemand op gerekend. Natuurlijk, het moet gezegd, het team uit Heino is best wel goed, maar zo goed nou ook weer niet.

De derde set begint en onmiddellijk neemt SSS het initiatief. Vleer veert op. Hij ziet opeens weer een SSS zoals hij dat kent. De service gaat goed, de eigen pass gaat goed en als dan ook de set-up weer als vanouds blijkt te zijn, behoeven de aanvalskannonen het alleen maar eenvoudig af te ronden. De meiden uit Barneveld overklassen nu opeens haar tegenstander en winnen de set met 25-19. Kijk, dat is different koek.

De vierde set gaat voortvarend van start en SSS neemt direct een flinke voorsprong. De meiden uit Heino sputteren echter behoorlijk tegen en zien zelfs kans om aan het eind van de set de achterstand om te buigen in een voorsprong. De set gaat uiteindelijk nipt verloren met 23-25.

De coach kijkt niet blij maar het lukt hem net niet om Vleer te ontlopen. “Nee, we hebben vandaag in de eerste twee sets beneden ons kunnen gepresteerd.” “Gelukkig ging het in de tweede helft van de wedstrijd een stuk beter, maar niet alle meiden haalden  vanmiddag hun niveau.” “We hadden het thuispubliek graag wat anders laten zien, maar het is helaas niet anders.” “Iedereen heeft wel eens een mindere dag en meestal is het dan de volgende keer weer totaal anders.” “Dat maakt de volleybalsport zo onvoorspelbaar leuk.”

De volgende wedstrijd van meisjes-B1 is op zaterdag 23 maart. Dan spelen de meiden van SSS om 11.30 uur tegen het 1e meisje-B team van WSV in Warnsveld. Een team dat vandaag pas (!) hun eerste set (van Alterno) heeft verloren en recht op het kampioenschap afstevent. Het spreekt voor zich dat de meiden van SSS hun uiterste best zullen doen om als tweede één of misschien wel meer puntjes af te pakken.