Meisjes B1 gaat voor een mission impossible

Buiten is de gevoelstemperatuur onder de -10 graden, binnen in sporthal de Kei in Warnsveld is de temperatuur redelijk aangenaam. De tribune zit aardig vol, maar het kost Vleer toch geen moeite om een goed plekje te vinden.

 

Het is vandaag 23 maart en het team van SSS staat al zenuwachtig te trappelen. Eerst moeten nog enkele wedstrijden worden uitgespeeld. Het valt Vleer op dat het publiek het spelplezier van veel kinderen probeert te ontnemen. Schreeuwende supporters en spelers die roepen over “wat hangt het net toch hoog...” en “ketsen, ketsen maar...” tonen weinig respect voor de tegenstander. Daarbij doet de laatste leuze ook nog eens flink tekort aan de goede prestatie van de serveerder. Als je je dan toch niet kan inhouden, roep dan iets van “wat een super service...” of zoiets, meent Vleer. Maar goed, daar is hij niet voor gekomen. Vleer komt natuurlijk voor de wedstrijd SSS MB1 versus WSV MB1.

 

Alsof de tragedie rondom het team nog niet groot genoeg was, hoorde Vleer tot zijn schrik dat Laura tijdens de oefenwedstrijd van afgelopen donderdag haar enkel had verzwikt. Nu missen de meiden dus drie aanvalsters. Gelukkig was Chantal bereid om vandaag mee te doen, zodat de wedstrijd in elk geval door kan gaan. Een wedstrijd tegen de “nummer één”, die tot nu toe slechts 1 set verloren heeft. De meiden van SSS zijn van plan om daar iets aan te doen. Een “kansloze missie”, denkt Vleer hardop en wordt vervolgens verbaasd aangestaard door enkele supporters van de tegenpartij.

 

De eerste twee sets zijn van een uitstekend niveau. Het publiek geniet van het spel aan beide kanten van het net. De meiden uit Warnsveld laten zien niet voor niets rechtstreeks op het kampioenschap af te stevenen. De servicedruk en aanval van WSV is meer van het kaliber SSS dames-1, maar de B-meiden uit Barneveld zien toch regelmatig kans om zelf tot fraaie acties te komen. Ze groeien mee in het niveau van de wedstrijd. Aan het eind van beide sets weet WSV echter uit te lopen en de sets te verzilveren. Het wordt 18-25 en 15-25.

 

De derde set wordt vandaag overgeslagen. De vierde set is superspannend en tot aan de 18 punten geloven alle speelsters nog steeds dat het mogelijk is om deze set te winnen. Helaas gaat het dan toch nog mis en staat er zomaar opeens een stand van 19-25 op het scorebord. Alle meiden gaan - meer dan terecht - met opgeheven hoofd van het veld, onder luid applaus van het publiek. Ze hebben vandaag allemaal een prima prestatie geleverd, ook al is dat misschien niet helemaal terug te vinden op de ranglijst.

 

Vleer wil natuurlijk weten wat de coach er van vond. “Ik ben meer dan tevreden, wel een beetje jammer dat het niet gelukt is om een set te pakken, maar het is niet anders.” “Het was erg fijn om Chantal er vandaag bij te hebben, ze was vooral aan het net een erg waardevolle kracht.” “We hebben nog drie wedstrijden te gaan en hebben daarbij de hulp van andere teams hard nodig.”

 

De eerstvolgende wedstrijd is weer thuis en zal op zaterdag 6 april om 14.00 uur in sporthal de Meerwaarde worden gespeeld. De tegenstander is dan het tweede meisjes-B team van Halley uit Zutphen.

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:
Bram Wildekamp
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)