Meisjes B1 en de sprongfloater

Eens in de 76 jaar komt Halley voorbij. De bekende komeet, die enkele honderden jaren voor onze jaartelling voor het eerst werd gesignaleerd, raast dan met duizelingwekkende snelheid voorbij. Vleer herinnert zich de laatste keer nog goed. Hij heeft daarvoor de gehele avond met een verrekijker naar de sterrenhemel staan turen. Vijf graden onder nul, maar het was wel de moeite waard; wat een indrukwekkende verschijning.

 

Vandaag komt volleybalvereniging Halley uit het plaatsje Whel (bij Doetinchem) op bezoek voor de wedstrijd tegens SSS MB1. Een team dat enkele plaatsen hoger op de ranglijst staat, maar wel van een kleine vereniging, waar het hoogste damesteam in de promotieklasse uitkomt en waar slechts één heren team bestaat en in de 1e klasse speelt. Kortom; niet erg indrukwekkend en het zal dan ook vandaag vast geen thriller gaan worden. Vleer neemt gedachteloos z'n koffie mee naar de tribune, maar wordt onmiddellijk door een oplettende suppoost teruggestuurd.

 

Vandaag gaat Anoek - na drie maanden afwezig te zijn geweest als gevolg van een blessure - weer meedoen. Dat kan natuurlijk nog geen volledige wedstrijd, dus is Iris van MB2 gevraagd of ze nog een keer wil meespelen. Daarover twijfelde ze geen moment en ondanks dat ze vlak voor deze wedstrijd zelf met haar team een super wedstrijd heeft gespeeld, doet ze fris en fruitig mee aan de warming-up.

 

Omdat - voor de derde keer dit seizoen - geen tellers kwamen opdagen (jongens A1!), nemen Ilja en Laura maar weer plaats achter de teltafel. Hoewel nog steeds geplaagd door blessures, waren ze vandaag eigenlijk van plan om als zevende speler aan de kant aan te moedigen. Het wordt ze helaas niet gegund...

 

De wedstrijd begint en al na enkele services is de stempel gezet. Vleer kijkt verschrikt om zich heen, want de stempel is van Halley en niet van SSS. Vrijwel elke service is een perfect gespeelde sprongfloater en daar hebben de meiden uit Barneveld nog geen goed antwoord op. De pass wordt volledig ontregelt en SSS is daardoor helaas niet in staat om op de door haar gewenste manier een aanval op te bouwen.

 

De eerste drie sets tonen allemaal ongeveer hetzelfde beeld. Vleer ziet gelukkig wel dat de meiden van SSS hun best doen, maar wat ze ook proberen het lukt niet. Gelukkig is er af en toe (!) wel een goeie pass en dan weten de aanvalskannonen uit Barneveld in de meeste gevallen indrukwekkend te scoren. Het is helaas niet voldoende en de drie sets gaan verloren met 16-25, 14-25 en 14-25.

 

Vleer heeft het opgegeven en tuurt teleurgesteld voor zich uit. De meiden van SSS hebben het uiteraard nog niet opgegeven. Elke set is immers een wedstrijd en elke wedstrijd zijn er nieuwe kansen. Direct vanaf het begin nemen de meiden uit Barneveld het initiatief. Ze zijn inmiddels een beetje aan de lastige sprongfloater gewend en de bal komt nu ook steeds beter bij de spelverdeling terecht. Vleer v(l)eert op en kijkt beschaamd om zich heen. Nog nooit eerder had hij een wedstrijd opgegeven en nu ziet hij dat zijn favoriete team op een indrukwekkende manier terug knokt. De vierde set wordt vervolgens verdiend gewonnen met 25-22 en de blijdschap is groot.

 

Na afloop vertelde de coach het volgende aan Vleer: “We wisten dat het een lastige tegenstander zou zijn, maar dat ze in staat waren om onze pass zo erg te ontregelen, dat had ik echt niet verwacht.” “Ook al hebben we vandaag niet gewonnen, dit soort wedstrijden moet je wel hebben meegemaakt om te ervaren hoe effectief deze moderne service is.” “Gelukkig is er ook weer een techniek te leren om daar mee om te gaan en daar gaan we de komende tijd dan ook maar eens flink mee oefenen.” “Het zou overigens te kort doen aan het team van Halley om hun succes alleen aan de service toe te kennen, ook hun aanval - vooral in het midden - was behoorlijk verrassend en krachtig.”

 

Vleer knikt instemmend en vraagt vervolgens aan de coach hoe het nu verder moet. “Anoek heeft weer een groot deel van de wedstrijd kunnen spelen en ook al missen we nog steeds twee belangrijke speelsters, we kunnen nu misschien toch de competitie op eigen kracht verder uitspelen.”

 

Volgende week speelt MB1 om 13.00 uur haar voorlaatste wedstrijd tegen SVS in Schalkhaar (bij Deventer). Dit team staat op de laatste plaats, maar dat is uiteraard geen garantie voor een gemakkelijke wedstrijd.

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:

A,B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab (6 t/m 12 jaar)
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)