Meisjes B1 worstelt en komt boven

Vleer is al vroeg aanwezig, want hij wil vandaag - zaterdag 12 oktober 2013 - geen enkel moment missen. Het team meisjes-B1 van SSS speelt haar wedstrijd tegen meisjes-B2 van SSS en dat belooft meer dan een spannende wedstrijd te worden. Beide teams zijn namelijk erg aan elkaar gewaagd en hebben inmiddels aangetoond over zeer veel kwaliteit te beschikken. De vraag is alleen: wie heeft zichzelf vandaag voldoende onder controle, welk team kan het meest met de druk omgaan?

 

Vooraf aan de wedstrijd ziet Vleer tot zijn verassing dat beide teams na het fluitsignaal niet het veld oplopen, maar aan de scheidsrechter Kees van Garder vragen om van zijn stoel af te komen. Ze gaan allemaal om hem heen staan. De aanvoersters van beide teams, Lotte en Dominique, bedanken de scheidsrechter voor al zijn werk. Zonder scheidsrechters zou het immers onmogelijk zijn om elke week wedstrijden te spelen. Ze overhandigen hem namens het hele team een leuke (en lekkere) attentie, die speciaal in opdracht van beide teams door een bekende chocolaterie uit Barneveld is gemaakt en toen kon de wedstrijd beginnen.

 

Vleer zit op het puntje van de bank. Hij ziet een rustig ogend meisjes-B1, vol zelfvertrouwen en van plan om vandaag eens te laten zien wie het beste jeugdteam van SSS is. Daartegenover een meisjes-B2, bol van de spanning en met een flinke dosis bibberietes in de benen. Vleer moet opeens denken aan het gedicht Emergo, dat hij enkele jaren geleden van trainer Brand van Roekel heeft gekregen, nadat hij met dames-1 van SSS als kampioen was gepromoveerd naar de 2e divisie. Het gedicht begint met de tekst “Als je denkt: Ik ben verslagen, is de nederlaag een feit...” Het volledige gedicht is onderaan dit wedstrijdverslag geplaatst (redactie).

 

Oude wijsheden blijken ook nu nog steeds te kloppen. Meisjes-B1 overloopt Meisjes-B2 en met een eindstand van 13-25 (meisjes-B2 is het thuis spelende team) wordt van veld gewisseld. De meiden en de coach van het eerste B-team zijn er van overtuigd dat het een gelopen race is, maar Anna (de coach van de B2) legt zich er niet zomaar bij neer. Wat ze tegen haar meiden zegt zal Vleer nooit te weten komen, maar als de tweede set begint, ziet hij samen met het inmiddels toegestroomde publiek een geheel ander meisjes-B2.

 

De meiden van de B1 staan wat nonchalant in het veld en rekenen totaal niet meer op enig weerstand. Mis! Vleer ziet meisjes-B2 knokken en weet nu zeker dat het klopt: “Het overslaan der schalen, hangt voornamelijk af van wil...” De tweede set wordt na een zinderend slot verdiend gewonnen door meisjes-B2 en de teller noteert een stand van 25-23.

 

Nu is de situatie omgekeerd. De meiden van de B1 kijken moedeloos en vertwijfeld. Heeft knokken nog zin? Is er voldoende wilskracht? De derde set is uiteindelijk van hoog niveau en wordt gewonnen door een sterk terugkomend meisjes-B1, maar het had ook zomaar andersom kunnen zijn. De stand is dan 21-25 en alle meiden maken zich op voor de laatste of misschien wel de voorlaatste set. 

 

Het publiek geniet. Vleer ook, maar vandaag maakt het hem eigenlijk niet zo uit wie er wint. Daar denken de beide coaches overigens geheel anders over. Het gaat vandaag om de punten, gezellig ballen kan altijd nog wel. Maar naast de punten, gaat het natuurlijk ook vooral om de eer!

 

De vierde set wordt het publiek getrakteerd op spectaculair volleybal en fantastische rally's. Alles onder strenge (doch rechtvaardige) leiding van de scheidsrechter, die als gevolg daarvan zo af en toe wel een boze blik moet incasseren. Na een vermoeiende strijd moet de B2 uiteindelijk captituleren. Dat gebeurt pas nadat Anne-Roos vier fantastische en onhoudbare services afvuurt op tegenstander en Dominique vervolgens vier overweldigende aanvallen op rij scoort. De set eindigt in 19-25 en daarmee is de wedstrijd door meisjes-B1 gewonnen met 1-3. Luctor et Emergo!

 

Na afloop toont de coach zich tevreden. “Ik wist natuurlijk dat SSS over veel talentvolle meiden bij zowel de B1 als de B2 beschikt en dat het vandaag erg lastig zou worden.” “Verschillende van deze meiden zullen over zo'n 4 of 5 jaar jaar in dames-1 staan, maar dan moet er nog wel iets gebeuren aan de mentale weerbaarheid.” “Gelukkig hebben we de stijgende lijn van de afgelopen weken kunnen voortzetten.” “De komende weken gaan we hard aan het werk om ons voor te bereiden op het vervolg van de competitie, want we hebben maar één doel!”

 

Volgende week is er geen wedstrijd, maar op zaterdag 26 oktober speelt meisjes-B1 haar eerste uitwedstrijd tegen Dynamo meisjes-B2. Die wedstrijd begint om 11.30 uur in het Omnisport aan de Voorwaarts 55 te Apeldoorn.

 

 

 

EMERGO

 

Als je denkt: “Ik ben verslagen”,

is de nederlaag een feit.

Als je denkt: “’k zal niet versagen”,

win je op den duur de strijd.

 

Als je denkt: “Ik kan ‘t niet halen”,

is de tegenslag op til.

Want het overslaan der schalen,

hangt voornamelijk af van wil.

 

Moedelozen gaan ten onder,

door hun twijfel, door hun vrees.

Vechters winnen door een wonder,

telkens weer de zwaarste race.

 

Denk “Ik kan het” en dan gaat het.

Iedereen vindt bij wilskracht baat.

En in zaken wint de daad

het van nutteloos gepraat.

 

Als je jammert: “Ik ben zwakker

dan m’n grootste concurrent”,

blijf je levenslang de stakker,

die je ongetwijfeld bent.

 

Niet de Goliaths en rijken

tellen in de kamp voor zes.

Maar de fermen, die niet wijken,

hebben vroeg of laat succes.

 

 

 

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)