Meisjes B1 gaat voor hard

Er liggen twee eieren in een pan. Zegt het ene ei: “Pffff, wat is dat heet...”, waarop het ander ei zegt: “Niet zeuren, daar word je hard van!”

Deze flauwe grap hoort Vleer de coach van meisjes-B1 vertellen tijdens een time-out in de tweede set. De eerste set is indrukwekkend verlopen en werd vol overtuiging gewonnen met maar liefst 10-25. Dit had Vleer nog niet eerder meegemaakt. Hij had het eigenlijk ook niet verwacht. Geweldig!

Maaike, één van beide spelverdeelsters, was tijdens het onlangs gehouden familietoernooi geblesseerd geraakt en kan (mag) voorlopig niet spelen. Bertine moest met haar ouders mee op vakantie en zo bleven er dus maar zes meiden over. Lenen van een ander team ging niet door, want alle teams hebben vandaag een wedstrijd. Gelukkig bleek Dominique bereid om de helft van de spelverdeling op zich te nemen, zodat de wedstrijd in elk geval door kon gaan.

Het is zaterdag 26 oktober en Vleer zit op de tribune bij Dynamo in Apeldoorn, waar tegen het tweede meisjes-B team wordt gespeeld. Hij kijkt zijn ogen uit. Hier staat vandaag een echt SSS-team! Vleer ziet een goed samenwerkende groep meiden die allemaal hetzelfde doel hebben; het beste uit zichzelf halen.

Beide buitenaanvalsters Annemiek en Anne-Roos krijgen uitstekende set-ups, van zowel Marleen als van Dominique en slaan ballen in het veld van de tegenstander, zoals dat zelfs bij een dames-1 niet zal misstaan. Dominique is op een bepaald moment zelfs zo gedreven dat ze als (achterspelende) spelverdeelster ook maar even een overgenomen set-up op het midden weet te scoren. Daar vliegt de scheidsrechter natuurlijk niet in, maar het geeft wel aan dat alle meiden elke bal willen scoren.

Vleer heeft medelijden met een meisje van Dynamo als Heleen een bal - binnen de drie meter - snoeihard slaat, precies op haar borst en ze vervolgens een poosje naar adem staat te happen. Ook Annemiek krijgt de smaak te pakken en vuurt verschillende kanonskogels op de Apeldoornse meiden af, waardoor Dynamo al snel in de wedstrijd de strijdvaardigheid opgeeft. Als dan ook Marloes nog een paar onverwachte mid-aanvallen hard en meedogenloos weet te scoren, capituleert de tegenstander.

De tweede set wordt gewonnen met 16-25, de derde met 9-25 en tenslotte de laatste set met 11-25. Een indrukwekkende eindstand die vijf punten oplevert en resulteert in een voorlopige derde plaats na vier gespeelde wedstrijden.

Het leek een appeltje (hard gekookt) eitje, maar niets is minder waar.” Vertelde de coach na afloop aan Vleer. “Vandaag speelde wij een uitstekende wedstrijd en alle meiden staken boven zichzelf uit.” “Er werd goed samengewerkt en alleen de wedstrijd winnen was niet goed genoeg.” “Het moest hard, met dikke cijfers en dat is gelukt.” “Dominique was vandaag een erg belangrijke speelster.” ”Ze liet zien naast een fantastische aanvoerster ook een échte teamspeelster te zijn.” “Ze werd niet voor niets door het team gekozen tot de '(Wo)men' of the match!” De coach loopt weg, knipoogt nog even naar Vleer en voegt er aan toe: ”Dit smaakt wel een beetje naar meer...”

Volgende week speelt meisjes-B1 weer een thuiswedstrijd. Dan is het eerste meisjes B-team uit Zeewolde te gast. De wedstrijd begint om 13.30 uur en we rekenen natuurlijk weer op veel publiek.