Meisjes B1 en de lastige klus

Vleer kijkt bezorgd. Vandaag moet meisjes-B1 spelen tegen het eerste team van Zeewolde en iedereen is er van overtuigd dat dit een eenvoudige klus zal worden. De vijf punten zijn al in de eindstand opgenomen. Waar de meiden van SSS even niet aan denken is dat dit team al een punt heeft afgesnoept van Alterno, waar ze tijdens hun eerste wedstrijd met 3-1 van hebben verloren, maar ook van WSV, die op dit moment op de 2e plaats in de competitie staat. Vleer schudt zijn hoofd, niks eenvoudige klus dus...

 

Het is zaterdag 2 november en Vleer ziet samen met het massaal toegestroomde publiek een overtuigend spelend SSS, dat al snel in de wedstrijd ruim voor staat. Het lijkt dus inderdaad een “makkie” te gaan worden. Maar... probeer de concentratie maar eens vier sets vol te houden als er vrijwel geen tegenstand is.

 

Dominique en Annemiek hebben vooraf aan deze wedstrijd bij meisjes-A2 een pittige pot gespeeld en blijken eigenlijk ook maar gewoon uit vlees en bloed te bestaan met een beperkte houdbaarheid. Vleer had nog gevraagd aan de coach of dat nou wel verstandig was, maar omdat het toch geen lastige pot zou worden, vond hij dat geen probleem.

 

Heleen kan vandaag niet meedoen omdat ze wordt geplaagd door een schouder blessure en ook Maaike kan nog niet spelen vanwege een scheurtje in haar enkel. Vandaar dat Lotte van meisjes-B2 is gevraagd om te helpen.

 

De wedstrijd is in volle gang en de meiden uit Zeewolde beginnen behoorlijk tegen te sputteren. Ze zien steeds vaker kans om het spel van SSS te ontregelen. Vleer hoort de coach mopperen en ziet aan de lichaamstaal van de Barnveveldse meiden (en van de coach) dat het niet loopt zoals verwacht. De eerste en de tweede set worden dan wel gewonnen met 25-17 en 25-18, maar van zelfvertrouwen en overtuiging is aan het einde van de tweede set niet veel meer te zien.

 

De derde set gaat het dan mis. Zoals zo vaak een derde set mis kan gaan. Vleer zit met zijn handen voor de ogen en durft nauwelijks door de kiertjes van zijn vingers door te kijken. Misverstanden, foute pass, set-ups als herfstbladeren in de storm en meiden uit Zeewolde die opeens kansen ruiken. Dan is de rest vrij eenvoudig te voorspellen: de set gaat verloren met 23-25. Vet balen!

 

Tenslotte de vierde set en de Barneveldse meiden zijn zeker niet van plan om ook die door de vingers te laten glippen. Gelukkig maar, want inmiddels was al een klein deel van het publiek in het vak van jongens-B1 gaan kijken. Vleer niet, want hij vindt dat je als fan je team ook in moeilijke tijden moet aanmoedigen, helemaal niet weglopen! Dat doen ze bij voetbal, niet bij volleybal.

 

De meiden van SSS gaan goed van start het nemen direct een flinke voorsprong. Het vak van veld 2, waar meisjes-B1 speelt, zit inmiddels weer helemaal vol en het publiek is getuige van een leuke veldslag. Vleer kijkt weer blij en ziet dat de laatste set met overmacht wordt gewonnen door de meiden van SSS. Het scorebord geeft 25-14 aan en met een glimlach van een boer met kiespijn verlaten de meiden van SSS het veld. Vleer kent het als geen ander; een gewonnen wedstrijd, met het gevoel van verliezen.

 

Als na enige tijd de coach aarzelend in de kantine verschijnt, vraagt Vleer hem wat er toch allemaal aan de hand was. “Een bekende en veel gemaakte fout; de tegenstander onderschatten en nog niet in staat om gedurende vier sets 100% concentratie te behouden.” “Om twee basis speelsters vooraf aan deze wedstrijd te laten meespelen bij een ander team was achteraf ook niet zo handig van mij.” “Daarnaast zag het team uit Zeewolde steeds kans om een rem te zetten op ons geliefde snelle powerplay.” “Jammer van dat ene punt, maar we draaien gelukkig nog steeds mee voor de bovenste twee plaatsen”.

 

Volgende week speelt meisjes-B1 om 11.00 uur een uitwedstrijd tegen SVS te Schalkhaar.

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)