Meisjes B1 speelt een leuke pot

Het is zaterdag 9 november en Vleer zit ongeduldig op de tribune te wachten. Met zijn afgeknabbelde potloodje maakt hij aantekeningen in het aangereikte programmaboekje. Zo'n boekje zou eigenlijk ook bij SSS passen, bedenkt Vleer zich. Zo kom je al lekker in de stemming en lees je allemaal wetenswaardigheden over de teams die vandaag hun wedstrijden spelen.

Vleer zit op de tribune van volleybalvereniging SVS in Schalkhaar. Een klein sportief dorpje vlak bij Deventer met ongeveer 4600 inwoners. Vleer berekent dat dus ongeveer één op de tien inwoners van dit 19e eeuwse plaatsje op volleybal zit. Zowel de dames als de heren spelen in de eerste divisie, dus ook niet bepaald onverdienstelijk zou je kunnen zeggen.

De wedstrijd is tegen het eerste meisjes-B team van SVS, waar twee meiden van het team van SSS van het vorig seizoen ook tegen hebben gespeeld. SVS staat op dit moment op de eerste plaats en SSS met twee wedstrijden minder gespeeld op de vijfde plaats. Virtueel (bedenk twee wedstrijden volle winst) staat SSS eigenlijk op de eerste plaats. Het kan dus niet anders of het wordt een spannende pot. Vleer is er helemaal klaar voor.

De eerste set gaat voortvarend van start. Binnen enkele ogenblikken staat SSS met 10 punten voor. Niet omdat de tegenstander slecht speelt, maar omdat de meiden uit Barneveld om de een of andere reden niet te stoppen zijn. Vleer is verbaasd en trots tegelijk. In de loop van de set komt er meer tegenstand en sluipen er kleine foutjes in het spel van SSS, maar gelukkig zijn de meiden uit Schalkhaar niet meer in staat het tij te doen keren. De set eindigt met een stand van 18-25.

De tweede set lukt het opeens niet meer. De meiden van SVS blijken te beschikken over erg veel aanvalskracht, iets wat nog geen andere tegenstander dit seizoen heeft laten zien. De netverdediging van SSS rammelt. Vleer zucht, maar ziet zijn meiden gelukkig wel knokken voor elke bal. Helaas tevergeefs, want het scorebord laat opeens de stand 25-15 zien.

De derde set is bloedstollend spannend. Beide teams gunnen elkaar geen enkel punt en het publiek van beide kampen staat als een extra speler (overigens uiterst sportief) achter hun team. Helaas voor de Barneveldse meiden gaat de set nipt verloren en moet de teller de stand 25-23 op het formulier schrijven. Jammer, maar Vleer ziet de meiden van SSS gelukkig wel met opgeheven hoofden van veld wisselen.

De vierde set is weer voor SSS. Uitstekend spel van alle meiden, goed teamwork waarbij de moeilijkste ballen van de grond worden gehouden. De set eindigt in 18-25, dus komt er een vijfde set.

Het kaarsje blijkt zo goed als opgebrand en dan wordt de spanning ook nog eens een extra tegenstander. Helaas net iets teveel onnodige fouten en dan is zo'n vijfde set snel beslist. De eindstand wordt uiteindelijk 15-10, dus zullen de meiden van SSS vandaag genoegen moeten nemen met slechts 2 punten.

De coach kon vandaag niet meer naar zijn mening worden gevraagd (hij moest thuis in de tuin aan het werk), maar zowel Vleer als het meegereisde publiek was meer dan enthousiast. Het was een echte topwedstrijd, sportief publiek, twee sterk spelende teams en een scheidsrechter die niet betrapt kon worden op ook maar een enkele fout. Het was ook een wedstrijd waarop de meiden van SSS tevreden terug kunnen kijken en absoluut niet met een gevoel van een "loser" naar Barneveld terug hoeven te gaan. Integendeel!

Volgende week speelt meisjes-B1 van SSS om 13.45 uur weer een thuiswedstrijd. Dit keer komen de B-meiden van Langhenkel/HEC uit Heerde op bezoek. Ook die wedstrijd belooft weer superspannend te worden, want dit team staat op dit moment (virtueel na zes wedstrijden) één punt hoger geklasseerd.