Meisjes B1 beleeft ups- en downs

Eerst had hij het wel leuk gevonden, maar toen hij opeens ondersteboven met duizelingwekkende snelheid door de lucht suisde, was de lol er helemaal af. Vleer was overgehaald door zijn beide kleinkinderen om een keertje mee te gaan in de Goliath. Eerst omhoog, toen omlaag en toen weer omhoog... tot ongeveer 45 meter en dan met een snelheid van meer dan 100 Km per uur in een looping. Vleer was helemaal de weg kwijt en wilde maar één ding: ERUIT! 

 

Het is zaterdag 16 november, een dag na het avontuur in de achtbaan en terwijl Vleer nog steeds bij zit te komen, zijn de meiden van de B1 zich al aan het voorbereiden op de wedstrijd van vandaag. Het belooft een spannende wedstrijd te worden, want het team van Langhenkel/HEC uit Heerde staat iets hoger geklasseerd dan SSS.

 

Vanaf het eerste moment wordt het publiek geconfronteerd met spanning en sensatie. De vechtlust van beide ploegen is - net als het getoonde spel - van een indrukwekkend goed niveau. Vleer waant zich weer heel even in de achtbaan; veel te veel ups- en downs. Daar word je heel erg draaierig van. De eerste set wordt gewonnen door de meiden uit Barneveld met 25-19 en de tweede set is voor de meiden uit Heerde met 17-25. De derde set wordt vol overtuiging gewonnen door SSS met 25-16 en de vierde set is weer voor HEC en wordt gewonnen met 21-25.

 

Vleer weet dat het team van SSS de laatste maand nogal wat tegenslag heeft gehad. Twee van de acht meiden raakte geblesseerd en toen ook de tas met ballen (na een thuiswedstrijd) van het ballenrek werd gestolen, was het enthousiasme wel even ver te zoeken. Er werd noodgedwongen getraind met vier overgebleven oude ballen van meisjes-C6 van vorig seizoen, maar dat was natuurlijk maar een beetje prutsen. Uiteindelijk heeft één van de meiden uit het team zelf maar enkele nieuwe ballen gekocht, zodat in elk geval met goeie ballen kon worden geoefend voor bepaalde wedstrijdsituaties.

 

Een vijfde en beslissende set is altijd leuk, zeker voor het publiek. Hoewel vandaag de laatste set eigenlijk alleen maar leuk voor is het thuispubliek... Binnen no-time staat het scorebord op 12-2 in het voordeel van de Barneveldse grieten. Er wordt door de meiden van HEC nog wel even tegengas gegeven, maar de set wordt uiteindelijk toch overtuigend gewonnen door SSS met 15-6.

 

Na afloop sprak Vleer op de valreep de coach nog even, die hoofdschuddend en een beetje rood aangelopen de sporthal uitliep. “De meiden hebben vandaag fantastisch gespeeld.” “Regelmatig was het ook een beetje vechten tegen zichzelf, maar aan de mentale weerbaarheid wordt gewerkt.” “Het is natuurlijk gemakkelijk om te zeggen wat er allemaal fout ging, maar iedereen kon vandaag zien dat de vechtlust en kwaliteit van elke speelster buitengewoon goed is.”

 

Op de vraag waarom de coach dan toch niet erg gelukkig kijkt is het antwoord: “Zojuist hoorde ik van één van m'n meiden dat ze een bal met nummer 208 heeft gevonden bij een senioren team.” “Dat is dus één van de 'gestolen' ballen.” ”Op zowel de tas als op de bal staat duidelijk MB1 en toch hebben wij ruim een maand zonder fatsoenlijk materiaal moeten trainen.” “Het feit dat de meiden van het team zich verantwoordelijk voelde voor het kwijtraken van de ballen en na dagen zoeken uiteindelijk heeft besloten om zelf maar ballen aan te schaffen is natuurlijk fantastisch, maar als nu blijkt dat de ballen gewoon waren 'gepikt' door een ander team van SSS, dan is daarover het laatste woord vast nog niet gesproken.” De coach loopt zichtbaar aangeslagen en hoofdschuddend verder.

 

Volgende week wordt om 17.00 uur gespeeld tegen het team van Block EVC in Vaassen. Dit team staat op de laatste plaats en heeft nog geen enkele wedstrijd gewonnen. Het belooft dus op papier een gemakkelijke wedstrijd te worden, maar de geschiedenis heeft inmiddels wel aangetoond dat gemakkelijke wedstrijden niet bestaan.

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:

A,B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab (6 t/m 12 jaar)
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)