Meisjes B1 doen hun ding

Vleer rijdt in zijn historische bolide met een sukkelgangetje door het bos. Het valt hem niet eens op dat er inmiddels al een aanzienlijk aantal auto's achter hem zijn aangesloten. Terwijl hij het bekende deuntje van Frits Verkade fluit, vraagt hij zich af wat er nou toch eigenlijk ruist, daar in het struikgewas... Het is hem eigenlijk nooit duidelijk geworden, maar het zal vast wel iets bijzonders zijn geweest.

 

Vleer in onderweg naar Vaassen. Hij passeert het fraaie kasteel Cannenburgh, dus kan de nieuwe sporthal niet ver weg meer zijn. Vanmiddag speelt SSS meisjes-B1 haar wedstrijd tegen Blok EVC meisjes-B1 en het is deze keer echt belangrijk om met 4-0 te winnen, anders zou de aansluiting met de top van de competitie in gevaar komen.

 

Omdat Dominique licht geblesseerd is en Marloes een snipperdag heeft, is aan Lotte van meisjes-B2 gevraagd om een keertje mee te gaan. Dat doet ze graag en zo staan er uiteindelijk toch nog acht meiden te popelen en stellig van plan om vanmiddag een leuke pot te gaan spelen.

 

In de basis vandaag: Maaike, Annemiek, Heleen, Marleen, Anne-Roos en Bertine. De wedstrijd begint precies op tijd en al kort na het eerste fluitsignaal staat SSS 5 punten achter. De bekende bibberites en het even moeten wennen aan de hal, denkt Vleer. Hij is er nog niet gerust op en ziet dat het spannend blijft tot aan de 20 punten. Dan neemt SSS resoluut het heft in handen en zet aan tot een eindsprint. De set wordt gelukkig door de meiden uit Barneveld gewonnen met 20-25.

 

De tweede set krijgt Heleen, die na haar schouder blessure vanmiddag weer haar eerste wedstrijd speelt, een poosje rust. Lotte wordt ingezet en zoals later zal blijken, niet zonder succes. Direct van meet af aan heeft SSS grip op de wedstrijd. De meiden uit Vaassen kijken bedrukt en terwijl hun coach z'n longen uit z'n lijf roept, blijft SSS druk uitoefenen. Een mooie gelegenheid om even voorzichtig te kijken hoe het met de blessure van Dominique gaat tijdens een wedstrijd, zal de coach hebben gedacht. Bij het inspelen ging het goed, ze had er geen last meer van en ook nu gaat het uitstekend. Vleer ziet tot zijn genoegen dat de set wordt gewonnen met maar liefst 8-25. Wat een overmacht!

 

De derde set mag Lotte het op de plek van Bertine gaan proberen en omdat het met Dominique in de vorige set goed ging, wordt ze nu even op de aanval ingezet, op de plek van Annemiek. De weerstand van Blok EVC lijkt helemaal gebroken. De servicedruk van SSS is sterk, de pass loopt redelijk en de spelverdeelsters weten vrij vaak de aanval goed in stelling te brengen. Dat alles resulteert in een setstand van 9-25.

 

De vierde en laatste set moet (!) gewonnen worden, hoort Vleer de coach nadrukkelijk zeggen. Vandaag speelt SSS weer eens met een stevige basis én twee spelers op de bank die natuurlijk niets liever doen dan in het veld staan. Zo hoort het ook. Als aan het einde van de set de meiden van Blok EVC kans zien om hun achterstand enigszins in te laten lopen, laat Anne-Roos zien dat ze haar taak als interim aanvoerster heel serieus neemt. Ze spoort haar team nog eens extra aan en slaat vervolgens een aanval met zoveel overtuiging en kracht, dat de sporthal nog enkele seconden staat na te trillen. De set wordt gewonnen met 20-25.

 

De coach reageerde enthousiast, toen Vleer hem vroeg of hij nog wat te vertellen had. “Het is lastig om tegen een team te moeten spelen dat op de laatste plaats staat, maar we waren er dit keer goed op voorbereid.” “De meiden hebben allemaal hun ding gedaan, zich niet laten verleiden om mee te gaan in het spel van de tegenstander en dan is winnen een logisch gevolg.” “Er is goed gespeeld, maar er blijven nog veel verbeterpunten.” “Uiteraard”, beaamt Vleer, klapt zijn notitieblok dicht en straalt van oor tot oor.

 

Het is inmiddels donker geworden en terwijl het team van SSS op weg gaat om de McDonald's met een bezoekje te vereren, stapt Vleer in zijn old-timer op weg naar huis. Hij neemt de kortste route door het bos. Opeens ziet hij in het struikgewas twee oogjes gloeien. Vleer stopt, zet zijn motor uit en luistert... nee, het zal toch niet...

 

Volgende week is weer een uitwedstrijd. Dan wordt om 16.00 uur gespeeld tegen het eerste meisjes-B team van Renswouw, dat op de één na onderste plek staat.

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:
Bram Wildekamp
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)