Meisjes B1 verrast het publiek

Alweer een prachtige service die als gevolg van een slechte pass direct terug komt en zomaar op de grond valt. Alle meiden kijken verbaasd naar elkaar, de coach loopt te mopperen en het publiek joelt: “Je ziet het meteen, weg met de B1”. De scheidsrechter fluit snoeihard om iedereen tot de orde te roepen. Prrrt... pring... pring...

 

Met een klap slaat Vleer het glaasje water met daarin zijn kunstgebit van de tafel. Hij mist op het nippertje de wekker, maar raakt wel het nachtlampje, dat vervolgens aan diggelen op de grond valt. Nat bezweet wordt hij wakker. Gelukkig was het maar een droom... nou ja; zeg maar gerust een nachtmerrie!

 

Het is vandaag 7 december en de meiden van SSS moeten een belangrijke wedstrijd spelen tegen het eerste meisjes-B team van Ormi uit Epe. Winnen betekend nog steeds kans op promotie, verliezen betekend vrijwel zeker het einde van een mooie droom. Vleer zit helemaal vooraan, want hij wil niets van het spektakel missen.

 

Welnu; het wordt een echt spektakel met een hoog entertainment gehalte. Al tijdens het inspelen zag het in grote getale aanwezige publiek twee strijdlustige teams met een overdosis aan energie. Nu de wedstrijd inmiddels is begonnen, ziet het publiek dat al die energie ook volledig wordt gebruikt om de strijdlust te voeden. Vleer zit op het puntje van zijn stoel (bij wijze van spreken, want op een puntje van een bank zitten, dat klinkt niet). Hij ziet twee fantastisch spelende teams en hoewel hij tot zijn vreugde ook ziet dat de meiden van SSS grip hebben op de wedstrijd, weet hij dat een wedstrijd pas is gestreden als het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Een bekend voetbaltrainer zou zeggen: “Je hep pas gewonne, as je meer scoort dan die andere”.

 

Het laatste fluitsignaal klinkt. De meiden van SSS hebben de vier sets allemaal verdiend (!) gewonnen; 25-22, 25-18, 25-14 en 25-20. Het publiek applaudisseert en de meiden van SSS gaan stralend van het veld. Vleer slaakt een zucht van verlichting en gaat snel opzoek naar de coach.

 

Alle meiden en niet één uitgezonderd, zijn vanmiddag boven zichzelf uitgestegen.” “Ik wist natuurlijk wel dat ze veel beter konden spelen dan ze tot nu toe hebben laten zien, maar in deze wedstrijd hebben ze niet alleen de tegenstander, maar ook het thuispubliek verrast.” “Ik ben super trots en kijk ook vol vertrouwen uit naar de wedstrijd van volgende week.”

 

Vleer gaat snel naar huis. Hij moet nog even langs de winkel om een nieuw lampje voor op het nachtkastje te kopen. “Een slechte pass van de tegenstander die zomaar op de grond valt...”, nee hoor, dat gebeurt alleen maar in een boze droom...

 

Volgende week speelt meisjes-B1 haar laatste wedstrijd van deze eerste competitiehelft. De tegenstander is het team van WSW uit Apeldoorn dat buiten mededingen meedoet, maar wel - tot nu toe ongeslagen - op de eerste plaats staat. Bij een winst kunnen de Barneveldse meiden op de tweede en zelfs nog op de eerste plaats (!) eindigen. De wedstrijd wordt om 12.00 uur gespeeld in sporthal de Voorwaarts aan de Meerwaarde 15 te Apeldoorn.

0
0
0
s2smodern

Contact

Algemene zaken:
Paul Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl
Telefoon: 06-52323862

Jeugd TC:
Bram Wildekamp
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)