Meisjes B1 zucht

Vleer zit voor zich uit te staren, achter in een donker hoekje van de sportkantine. Hij heeft er zin in, maar zouden de meiden van SSS kans zien om de terugval van de afgelopen paar weken te doen stoppen? Helemaal gerust is hij nog niet.

 

Het is zaterdag 18 januari en vandaag zal de wedstrijd tegen Orion meisjes-B1 uit Doetinchem worden gespeeld. Een sterk team, waartegen de meiden uit Barneveld dit seizoen al twee maal eerder hebben gestreden (plaatsingstoernooi en open club), maar helaas nog niet van hebben kunnen winnen.

 

Het lijkt wel of SSS er vanaf het begin niet echt in gelooft. Vleer ziet een erg wisselend spel. Soms fantastische verdedigingsacties, goed samenspel en krachtige aanvallen, maar helaas veel vaker (!) een opeenhoping van onnodige fouten, misverstanden en sombere gezichten. Het lijkt wel of de meiden van SSS nog nooit van “Emergo” hebben gehoord. Geen opgeheven hoofden en geen “overslaan der schalen” als gevolg van wil.

 

Het moet eerlijk worden gezegd: het team van Orion speelt erg goed. Een sterke service, uitstekende veldverdeling en veel kansen. Ongetwijfeld een van de sterkste teams in deze competitie. De eerste set wordt het nog even spannend, maar gaat toch verloren met 25-20. De tweede set wordt het 25-12 en de derde set zelf 25-7. Zelfs de coach wisselt zuchtend en met gebogen hoofd van veld.

 

De vierde set lijkt het allemaal anders te gaan. De “swing” komt erin en Vleer krijgt weer een beetje hoop. Het is 7-14 voor SSS als de coach van Orion een time-out vraagt. Het plezier bij SSS is terug. Helaas voor korte duur, want de spanning blijkt ook vanmiddag weer een extra tegenstander. De vierde set gaat verloren met 25-21.

 

Vleer leest nog even zijn aantekeningen door en drukt zuchtend op de Verzend knop...

 

Helaas heeft SSS ook deze tweede competitiewedstrijd geen punten gewonnen en hoewel het natuurlijk geen schande is om van zo'n sterk team te verliezen, had Vleer toch zeker gehoopt op wat meer spektakel. De coach wilde na afloop alleen nog kwijt dat hij de komende week samen met het team gaat kijken wat er aan te doen is om het tij te doen keren.

 

Volgende week zaterdag 25 januari is de eerste thuiswedstrijd van deze competitiehelft tegen Alterno meisjes-B1. De wedstrijd begint om 14.45 uur en de steun van het thuispubliek is dit keer meer dan nodig.

Dik van de Pol - breed

Contact

Algemene zaken:
Mirella Boshuis
E-mail: algemeen@sss-barneveld.nl

Jeugd TC:

A, B en C (vanaf 12 jaar)
Bram Wildekamp 
E-mail: jeugdtc@sss-barneveld.nl

CMV (6 t/m 12 jaar)
Simone van Essen-Nab
E-mail: cmv@sss-barneveld.nl

Dames TC:
Arjan Roelofs
E-mail: damestc@sss-barneveld.nl

Heren TC:
Adriaan Kuiper
E-mail: herentc@sss-barneveld.nl

Secretariaat Volleybalvereniging SSS:
Yvonne Sennema
Schoutenstraat 72G
3771 CK Barneveld
Telefoon: 06-22667983
Email : secretariaat@sss-barneveld.nl

Inloggen (mobiel)